Hur få bättre gas körsträcka på en Diesel

Om du har en diesel bil eller lastbil, kommer du sannolikt att överväga olika sätt att få bättre gas körsträcka. Diesel bränslepriserna har nått rekordnivåer och kommer sannolikt inte att gå ner något snart. Att hålla din bil väl underhållna, samt göra några små justeringar på vägen, kan du spara mycket pengar över tiden. Instruktioner
1

Kontrollera däcktrycket. Däck i en diesel som inte är helt uppblåst kan påverka din gas körsträcka med så mycket som 10 procent.
2

Utför en melodi upp i diesel. Ändra ditt luftfilter och bränslefilter om de är igensatta eller smutsig. Regelbundet filterbyte kan orsaka din dieselmotor att köra mer effektivt. Byt tändstift och tändstift trådar om de är slitna. Använd ett bränsle injektor renare och luftintag renare samt att optimera bränsleeffektiviteten.
3

Justera dina laster och dragvikter. Din diesel kommer att förlora cirka en mil per gallon bränsle per 250 pounds att de fordon bär. Bara bära det väsentliga i din hytt eller bålen medan du kör.
4

Gör ändringar i det sätt som du kör. Hålla en konstant hastighet vid körning på motorvägar, vanligen mellan 55 och 65 miles per timme. Farthållaren kan hjälpa till att hålla din hastighet stadig. Tomgång kan också påverka gas körsträcka på en diesel. Stäng av fordonet om du tomgång längre än en minut.
5

minska luftmotståndet för bättre gas körsträcka på en diesel. Racks, sköldar bugg och prydnadsföremål bil kan ha en negativ inverkan på din gas körsträcka. Hjälp att stoppa luftmotståndet genom att ta bort dessa poster under körning.
6

Kör din diesel i överväxel. En diesel med en överväxel automatlåda kommer att ge dig den bästa gas körsträcka medan på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124525.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.