Hur man kan förbättra gas körsträcka för en Carburetored Motor

I ett carburetored motorsystem, är bränslet blandas med luft i förgasaren för att skapa den optimala blandningen för förbränning. Om blandningen är felaktig, kommer förbränningen att vara ineffektiv och minska gas körsträcka, och katalysatorn kan så småningom skadas. Insprutningssystem har ersatt förgasare i de flesta bensindrivna bilmotorer grund av sin större effektivitet på att skapa en korrekt bränsle-och luft-blandningen. Fordon som tillverkats tidigare till 1990-talet har oftast förgasare, dock. Instruktioner
Rengöringsmedel, Tillsatser och delar
1

Rengör förgasaren ibland med förgasare renare, vilket kan köpas i någon auto leverans butik.
2

Inkludera ett bränsle additiv såsom STP Insprutare och Förgasare Behandling ungefär en gång var 3 månader när du fyller bensintanken.
3

Byt ut luftfiltret så ofta som instruktionsboken anger, eller minst en gång per år. Om du regelbundet kör på grusvägar eller i mycket dammiga områden, kontrollera luftfiltret varannan månad och byt ut den om den börjar se smutsig. Enligt Förenta staternas Department of Energy, kör med ett smutsigt luftfilter kan minska gas körsträcka med 10 procent.
4

Rengör tändstiften med en stålborste och re-gap dem om de har mindre att måttlig korrosion. Byt tändstift om de har betydande korrosion eller avlagringar förbränning.
5

Undvik slut på gas. Eventuellt vatten i botten av tanken kan komma in i förgasaren och lägre gas körsträcka.
Motorolja
6

Använd en multigrade olja, identifierad med ett nummer följt av bokstaven "W" och sedan ett annat nummer. Ett exempel är 5W-30. Denna typ av olja har en bättre viskositetsindex vid temperaturförändringar jämfört med en enda-grade olja. Dessutom använder den lättaste olja som instruktionsboken råd. Kalla temperaturer i synnerhet kräver en lättare olja, eftersom kall luft gör oljan mer trögflytande.
7

Låt bilen gå på tomgång i 30 sekunder i kallt väder innan körning, och sedan köra sakta tills motorn har nått up.
8

Montera en motorvärmare för att börja värma motorn innan du startar bilen. Vid låga temperaturer kan en motorvärmare förbättra gas körsträcka med 10 procent, enligt Natural Resources Canada. Kalla temperaturer störa bränsle-luft-förhållandet i förgasaren.
9

Använd förbättrats friktion olja i form av syntetisk olja, eller konventionell olja med tillsatser, för bästa resultat bränsleekonomi.

10

Kontrollera din olja när du fylla din bensintank, och tillsätt olja vid behov. En låg oljenivå kan öka friktionen i motorn och minska bränsleförbrukningen.
11

Ha oljan förändrats enligt rekommendationerna, oftast var 3 månader eller varje 3000 miles. Smutsig olja ökar friktionen i motorn, och därmed minskar gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124523.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.