Vad är syftet med Power Steering Fluid?

Styrservoolja är en integrerad del av ett fordons servostyrning pump drift. Styrservoolja är inrymt i servopumpen reservoar, och det utför en mängd olika funktioner. Smörj servopumpen

Ett av de viktigaste syftena med styrservoolja är att smörja maskinen servopump, huset reservoar som lagrar ett fordons vätska servostyrning. Den tjänar också till att pressa vätska servostyrning och driva den genom hela servostyrningen.
Smörj Servostyrning växelenhet


Tillsammans med smörjande ett fordons servostyrning pumpenhet , servostyrning vätska utför en annan viktig effekt funktion styrsystem: smörja maskinen styrväxeln. Den servostyrning växeln är den del av ett servostyrning system som ingriper med fordonets styrstag mekanism som slutligen flyttar ett fordons framhjul. Addera ditt Ge Hydraulic Pressure

Styrservoolja, efter att ha tryck och pumpas av servopumpen, flyter hela fordonets servostyrning systemet, som ger den hydrauliska, eller vätska, tryck som krävs för att driva de mekaniska komponenterna i ett servostyrningen.


Minska Servostyrning System Friction

Servostyrningsvätska tjänar till att smörja och olja de mekaniska delarna av ett servostyrningen. Precis som alla andra mekaniskt system med många ingripande delar, har ett servostyrningssystem många länka delar som fungerar tillsammans och i slutändan orsaka friktion. Styrservoolja hjälper till att minimera friktionen, vilket i sin tur minskar servostyrningen slitage.
Minska Servostyrning System Temperatur


Tillsammans med smörjande ett servostyrningen, makt steering fluid tjänar till att minska de operativa temperaturerna i servostyrning växeln och servopumpen, två av de mer kritiska, värme-producerande delarna av ett servostyrningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124516.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.