Typer av drivremmar

Drivremmar, ofta kallad fläktremmar, används för att överföra rotationsrörelse mellan två axlar via en serie av remskivor. Denna roterande rörelse ger effekt i många motormonterade tillbehör, såsom bilmotorer, kompressorer, pumpar och frånluftsfläktar. Det finns fem vanliga typer av drivremmar. Kilremmar

kilremmar, eller Vee bälten, används vanligtvis för lätta makt utrustning och apparater. Kilremmar passa i en djup, Vee-format spår insidan av brythjulen, och ge hög dragkraft.
Poly V-remmar

Poly-V bälten, även kallad serpentin bälten, är platta på utsidan och har flera Vee-formade spår på insidan. Denna typ av drivremmen ger hög dragkraft på en traditionell V-rem i endast en rem.
V-Link Bälten

V-link bälten liknar traditionella kilremmar, men är öppen och inte kräver användning av metall fästen. V-link remmar används vanligtvis när hinder gör det svårt att nå drivremmen. Denna typ av drivremmen tenderar att vara dyra och har en begränsad lastkapacitet.
Planremmar

Platta remmar är lätta drivremmar som kan hantera höga hastigheter. Denna typ av drivremmen har en tendens att glida eftersom det finns mindre dragkraft.
Kuggremmar

Kuggremmar, ibland kallade synkrona remmar, i allmänhet används i låg- kraftapplikationer. Kuggremmar har tänder på insidan och inte är beroende av friktion. Kuggremmar har en mer begränsad makt kapacitet än andra typer av drivremmar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124501.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.