Hur man byter bromsbeläggen på en Dodge RAM 1500

Det värsta ljudet i världen kommer till ett stopp i din lastbil och och du hör ljudet av ren metall skrapning mot rotorn. Detta innebär att dina bromsbackar har slitits ut. Det finns andra faktorer som spelar in och när du håller på att fixa dina bromsar. Du vill se till att dina rotorer är i bra form och dina lager är ordentligt smord. Så här byter bromsbeläggen på en Dodge Ram 1500. Saker du behöver
Jack
Däck Tool Review Tvingfäste
Hylsnyckelsats
Tänger
Tub av litiumfett
Visa fler instruktioner
Hur byta bromsbelägg på en Dodge Ram 1500.
1

Parkera fordonet på en plan yta. Kontrollera att bakhjulet är chockad. Detta innebär att du behöver för att kila något bakom ratten, mellan baksidan av däcket och marken för att hålla den från att rulla bakåt. Aldrig lita nödbromsen. När du Jack fordonet upp, kommer chocken hålla trucken rullar bakåt. Alltid göra detta ifall din nödbroms är defekt.
2

Ta framdäcket. Det spelar ingen roll vilken som ni kommer att sluta göra båda. När du tar bort däcket, titta på rotorn och bromsok. Om du kommer att känna mot baksidan av bromsok, hittar du två skruvar som håller den runt rotorn. Vanligtvis bromsoket hålls på med en 1/2-tums bult. Se till att både övre och nedre bultarna tas bort. Tjockleken bör nu bara falla av rotorn. Kom ihåg att bromsledningarna håller bromsvätska så du kommer att vilja se till att du är försiktig när du hanterar bromsoket.
3

Håll bromsok, ta bort de gamla skorna. När du köper skor från Biltema, kommer du att märka att de är märkta. Man borde säga "Front" och den andra skulle säga "Back". Om du kommer ihåg vilken sko du drog, så borde det vara lätt att komma ihåg vilken sko går tillbaka på. Du kommer att märka när du försöker sätta skon på att båda inte kan gå tillbaka på smidigt. Du har inte tillräckligt med utrymme så skorna du drog av var slitit och de du har är helt nya. Du kommer att vilja ta din C-clamp och du kan faktiskt använda en gammal brakeshoe. Lägg den gamla brakeshoe tillbaka på bromsok där du ser vad som ser ut som en cylinder poppar ut. Det kommer faktiskt ser ut som en kamera lins när den dras. Skjut den tillbaka. Om du använder den gamla brakeshoe och klämman, kommer det att trycka ner den lätt.
4

När du får cylindern trycks ned, placera skorna på bromsoket. De är slitsad så det går på ett visst sätt. Matcha upp det per sida av bromsok. När du är klar sätter skorna tillbaka på bromsok, inspektera din bromsaggregatet. Ta fingrarna och skjuter dem försiktigt längs framsidan och baksidan av rotorn. Se till att den är slät. Om du märker en hel del åsar och gupp i rotorn, då är det dags att få det "vände" eller ersättas. I de flesta fall, kan du "vända" eller plastgranulat rotorn tillbaka till en plan yta. Vara noga med att ta bort rotorn.
5 p Det är enkelt att ta bort rotorn, men du kommer att ha många delar att hålla reda på. Ta bort dammskyddet, dra sprinten, mutter och bricka. Det finns ett lager också. När du drar den från spindeln, kommer du att märka ett lager i ryggen. Du kan lika gärna ersätta dem när de blir gamla och utbränd. I de flesta fall, bör det finnas en tätning. Du kan ta den nu bort rotorn till någon bildelar leverans butik och någon i butiken kan vrida rotorn eller peka dig i riktning mot någon som kan göra det åt dig. Om de inte kan vända det, så borde bytas. Gå vidare och plocka upp två som du vill byta ut den andra sidan också. Du kommer också att använda fett "packa" eller smörja lagret. Blötlägg lagren i fett. Placera större bäring på baksidan av rotorn och se till att den är fullmatad med grease.The lämplig ordning kommer att vara följande: försegla, lager och loppet. På insidan kommer det att vara det lilla lagret, ras, bricka, mutter och saxpinne. Ställ tillbaka den på spindeln och ladda upp det med fett. Överflödigt fett kommer att falla ut. Gå vidare och lägg din låsmutter och bricka igen och när du går att dra ner det, bara gå ett halvt varv efter att du får lite motstånd. Du kommer då att placera sprinten tillbaka genom det lilla hålet i muttern och sätta din dammskydd tillbaka på över spindeln.
6

När det är klart, radas upp din bromsok och sätta på den igen . Dra åt skruvarna som håller bromsoket tillbaka till rotorn och du kommer att kunna lägga din hjulet igen. Följ dessa steg på den andra framhjulet också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124498.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.