När man byter ett bilbatteri

Hur vet du när du ska byta bil batteri? Det finns några tecken som visar när det är dags att byta ut det gamla batteriet eller ha det testas. Läckor i batterihöljet

Byt ut batteriet om det några tecken på en läcka. En läcka kan oftast upptäckas genom den vita finkornig substans som finns på och runt batteriet hölje.

Flesta batterier har livstid betyg
Life betyg. Vanligtvis är en månad och år tryckt på etiketten för att betyda den ungefärliga Ett batteris livslängd vid normal användning. När denna livstid är uppfyllt, bör du överväga att byta batteriet innan du hamna strandsatta med ett dött batteri.
Dött batteri

​​
Om du försöker starta din bil och det kommer inte startar, kan du behöva byta ut batteriet. Om du hör ett klickande ljud när du slår på tändningen, betyder det att batteriet är helt dött.
Långa starttider

När bilen tar onormalt lång tid att starta, är batteriet mycket nära att gå illa. I detta fall är det en bra idé att byta ut batteriet som en försiktighetsåtgärd.
Collision Damage
p Om din bil var i en kollision och batteriet var skadad, det behöver bytas ut. Leta efter sprickor eller läckor i höljet, samt att kontakterna skadas och batteriet sele.
Långvarig inaktivitet


Om en bil inte har startat i åtta månader eller mer, måste batteriet bytas ut. De flesta batterier kommer inte att hålla en avgift efter att vilande under långa perioder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124472.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.