Syftet med en kamrem

En motor kamremmen är en mycket viktig intern motor komponent som reglerar en mängd olika motorsystem och verksamheter. Här är några av de främsta syftena med en bilmotor kamremmen. Synkronisera motordrift


Det huvudsakliga syftet med en kamrem är att synkronisera rörelser motorns kolvar, vevaxel, kamaxel och ventiler. En kuggrem försäkrar att alla dessa motorkomponenter röra sig och fungera i en uppsättning, förutbestämt mönster av drift, vilket resulterar i optimal motorprestanda.
Optimal Motor Combustion
< p> För att motorns förbränning sker vid optimala nivåer, de ventiler och kolvar måste arbeta i synk. Ventilerna måste öppna och stänga vid exakta tidpunkter i förhållande till kolvens position i varje motor cylinder. En kamrem försäkrar optimal motorns förbränning genom att reglera motorns kolv och ventil rörelse, och säkerställa deras synkronisering.
Engine Performance

En kamrem, genom att reglera position och rörelse av kolvarna och ventiler, spelar en nyckelroll i motorns prestanda. En motor fungerar optimalt när alla inre delar fungerar i harmoni, en kamrem säkerställer detta genom att reglera kolv och ventil funktion - två av de viktigaste delarna när det gäller motorprestanda Addera Vevaxel. Rotation

En motorns vevaxel, som styr och befogenheter varje enskild kolv, skulle inte fungera utan stöd av en motor kamrem. Genom ingrepp med en uppsättning kuggar, eller växlar, på änden av en motors vevaxel, reglerar en kuggrem den roterande vevaxeln rörelse, vilket påverkar funktionen motorkolven.
Kamaxel Rotation

En kamrem utför en annan viktig motor roll: att reglera rotationen av en motor kamaxel. En kamaxel, som ligger djupt inne i ett motorblock, är ansvarig för att öppna och stänga varje enskild motor ventil. En kamaxel, precis som en motor vevaxel, har en liten uppsättning kuggar, eller växlar, som gör att dess rotation regleras av en motor kamrem.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124471.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.