Så kolla manualen Transmission Fluid i en Volkswagen

Att upprätthålla rätt nivå av transmissionsolja i en manuell växellåda är viktigt att hålla någon manuellt flytta bilen i god ordning. Om vätskan blir låg, kunde skifta bli svårt och skada kan göras till de skiftande komponenterna. Stegen här bör vara samma för alla Volkswagen-modellen, även om det bör prövas endast av personer med kunskap om deras bilens komponenter. Saker du behöver
Manuell transmissionsolja
insexnyckel
Sprutan
Visa fler instruktioner
1

Palla upp bilen. Var noga med att använda pallbockar placerat under bilen ifall domkraften misslyckas. Detta arbete kommer att kräva att du ska vara under bilen, och kan vara potentiellt farligt arbete.
2

Hitta där växellådan huset är. Det kommer att finnas två separata pluggar: en högre en som är påfyllningshålet, och en nedre en som är dräneringshålet. Skruva den högre.
3

Kontrollera nivån på transmissionsolja. Eftersom det inte finns någon mätstickan, kommer detta att ske visuellt. Vätskan bör vara upp till den nedre delen av hålet. Om det inte är, sedan lägga till mer vätska med rekommenderad olja för din bil.
4

Använd en spruta för att lägga till extra vätska om nödvändigt. Överfyll inte, eftersom det kan orsaka läckage.
5

Kontrollera vätskenivån igen för att se till växellådan är korrekt ifylld. Om så är fallet, skruva pluggen igen ordentligt.
6

köra bilen en kort sträcka, sedan kontrollera för läckor. Om det läcker, se till att pluggen inte har lossnat.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124465.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.