Hur vill kolla Transmission Fluid i en Volkswagen Golf

Som är fallet med många automatlåda Volkswagens, har golfen inte en automatisk växellåda mätstickan i motorrummet. Transmissionen är en sluten enhet och det rekommenderas av VW-återförsäljare för att få dem att få vätskan kontrolleras. Och så är fallet med de flesta fordon, kan någon hitta alltid ett sätt att undvika att behöva gå till återförsäljaren att betala sina dyra arbetskraft reparationer och utföra de uppgifter själva. VW kommer att säga att de måste ta temperaturen på vätskan, och att bilen behöver lyftas och nivå. Medan utjämning och lyfta Golf är sant, att få bilen till vanlig arbetstemperatur är allt du egentligen behöver göra innan du lyfter. Saker du behöver Flighter Long, tunn hals tratt (tillval) Transmissionsolja Ratchet och 5 mm hane sexkantshuvud socket adapterDrain bucketShop ragCar lift
Visa fler instruktioner
1

Kör Golf för 10 till 15 minuter för att få det upp till arbetstemperatur. Kör in den i butiken för att lyftas. Växla växelspaken genom alla växlarna med foten på bromsen och hålla den i 3 sekunder på varje växel
2

Placera Golf i "Neutral" och lämna den på tomgång. Släpp huvfäste.
3

Lyft och stöd huven. Leta överföringen pluggen på motorblocket.
4

Ställ hissen inlägg på rocker paneler och lyft Golf hela vägen upp.
5

Leta överföringen Kontrollera kontakten på höger (passagerar) sida av Golf. Det kommer att vara på den lägre delen av växellådshuset.
6

Placera ett avlopp hink under kontroll pluggen och ta bort pluggen med en spärr och en 5 mm hane sexkantshuvud adapter. Vätskan bör sippra ut mycket svagt och långsamt. Om så är fallet, är vätskenivån fina. Om inte, lägg till en mycket liten bit av vätska i taget in i kanalen placeras i pluggen. Om du måste lägga vätska, sänk Golf ner på hissen tillräckligt låg för att lägga vätska men ändå tillräckligt högt ovanför avloppet hinken. Tillsätt lite vätska i taget och kolla undertill tills vätskan börjar sippra ut ur kontrollen hålet.
7

Torka växellådshuset med en trasa och ersätta och skärpa kontrollen kontakten. Ta avloppet hinken och sänk Golf till marken.
8

Ta bort tratten och sätt tillbaka pluggen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124463.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.