Hur du berätta om din bil termostat Gage behöver repareras

Bilens termostat mätare mäter den inre temperaturen i motorn. Termostaten ventilen öppnar gradvis när motorn når den 200-graders märke för att tillåta kylmedel att cirkulera i hela motorn. Om termostaten mätaren inte fungerar som den ska, kommer du inte att ta emot en korrekt avläsning av bilens inre temperatur. Lyckligtvis finns det flera sätt att berätta om din bil termostat mätare behöver repareras. Instruktioner
1

Kontrollera din kylarlocket. Om kylarlocket inte är säkert på plats, kan termostaten avläsningen bli felaktig. Kontrollera kylarlocket är på ordentligt genom att dra åt den medurs.
2

Övervaka termostat mätaren för snabba svängningar. Om mätaren inte rör sig när bilen har varit igång i flera minuter, eller mätaren är i "röda" eller riskområdet kort efter start av bilen, kan mätaren brytas och ger dig en felaktig läsning. Om termostaten är fluktuerar snabbt mellan 80 och 100 grader medan du kör, är detta ett tecken på att mätaren behöver repareras.
3

Kontrollera läsningen termostat mätaren när bilen står stilla. Om mätaren går från normal till kyla inom några sekunder när bilen rör sig långsamt eller tomgång, kan mätaren brytas.
4

Kontrollera din temperatursensor. Lokalisera temperatursensorn, den är vanligtvis placerade på topplocket nära slangen flänsar och har en grön-kontakt med två stift. Ta bort sensorn och placera den i en kopp varmt vatten med nyckeln i på-läget i tändningslåset och se om termostaten registrerar temperaturen i vattnet. Om mätaren inte rör sig, kan det vara i behov av reparation.
5

Övervaka din körsträcka. Om du plötsligt får dålig körsträcka från din bil, kan termostaten och mätaren inte fungerar som den ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124453.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.