Hur att rengöra en bil Radiator

Automotive radiatorer kan bli sotigt med rost och kalkavlagringar efter några års drift. Lämnas därhän, kan detta resultera i minskad kyleffekt, motorns överhettning och skador på kylaren och andra komponenter i kylsystemet. Periodisk spolning kommer att hålla ditt kylsystem i bästa skick och motorn igång vid rätt arbetstemperatur. Saker du behöver
Kylsystem renare eller spola
Visa fler instruktioner
Hur att rengöra en bil Radiator
1

Se till att motorn är kall. Töm kylaren genom att ta bort locket och öppna pretcock eller avtappningspluggen vid botten av radiatorn. Stäng avtappningspluggen, fylla på kylaren med vatten och kör motorn tills termostaten öppnar och vattnet cirkulerar genom motorblocket.
2

Låt motorn svalna och upprepa dränerande proceduren. Stäng petcock och fyll kylaren med vatten.
3

Välj ett kylsystem renare eller spola som är säker för din motor och kylare. Nyare system innehåller aluminiumkomponenter som kan skadas av vissa rengöringsmedel. Om du är osäker, kontakta din återförsäljare.
4

Häll rengöringsmedel i kylaren och kör motorn med värmaren på. Följ tillverkarens rekommendationer om hur lång tid att hålla flush i din motor.
5

Töm och fyll på kylsystemet med avjoniserat eller destillerat vatten. Kör motorn, låt den svalna och upprepa processen minst en gång för att säkerställa att alla rengöring lösningen runnit ur motorn.
6

Välj frostskyddsvätska typ som rekommenderas av din biltillverkaren. Lägg tillräckligt med frostskyddsmedel till kylaren för att uppnå en 50 till 70 procent koncentration. Om kylsystemet rymmer 10 liter, tillsätt 5 till 7 liter frostskyddsmedel.
7

Slutför fylla kylaren med avjoniserat eller destillerat vatten. Kör motorn, låt den svalna och toppen på radiatorn och kylvätskebehållaren med frostskyddsmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124441.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.