Hur berätta om Auto Transmission är Going

En automatisk växellåda anses allmänt vara mer hållbara än en manuell växellåda. Men automatiska växellådor är inte immuna mot normalt slitage eller felaktigt underhåll. Byte kan vara dyrt, men förebyggande genom regelbundet underhåll kan avsevärt förlänga livslängden på transmissionen. Det är alltid klokt att hålla ett vakande öga på din automatlåda. Diagnostisera mindre problem i dag kommer att ge tid för att förbereda sig för ett dyrt framtida utbyte eller reparation. Instruktioner
1

hålla vakt på förändringar i transmissionen verksamhet, såsom en gradvis förändring i skift poäng eller ovanliga ljud.
2

Kontrollera transmissionsolja för normal färg genom återkalla transmissionens mätstickan och tittar på fluiden i botten av mätstickan. Överföringen oljestickan är oftast placerad på passagerarsidan av fordonet. Transmissionsolja som är tydlig och rött indikerar att överföringen fungerar normalt.
3

Kontrollera transmissionsolja på mätstickan för en extremt mörk eller brunaktig färg tillsammans med en bränd lukt. Dessa färger visar att ett band eller koppling i sändningen misslyckas, oftast på grund av överhettning.
4

Kontrollera transmissionsolja på mätstickan för eventuella bubblor, vilket tyder på att sändningen har antingen för mycket vätska i det eller ett internt läckage.
5

Kontrollera transmissionsolja på mätstickan efter tecken på fast återstod som indikerar att överföringen kan ha defekta band eller lager.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124434.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.