Hur man gör min äldre bil mer bränslesnåla?

Oavsett vilken gas kostnader vid pumpen, de flesta människor vill att deras bilar för att vara så bränslesnåla som möjligt. Det finns en hel del saker som du kan göra själv för att göra någon bil får bättre körsträcka. Genomförandet av dessa förfaranden kan öka din bils bränsleeffektiviteten med 30 till 40 procent. Instruktioner
1

Se till att hålla dig på regelbundet underhåll av fordon. Hoppa inte få din olja förändrats eller dina luftfilter bytas. Ett smutsigt filter kan öka bränsleförbrukningen med 10% och olja med fel viskositet kan orsaka påfrestningar på din motor.
2

Kontrollera dina däck för att se till att de är uppblåsta så mycket som rekommenderas. För lågt lufttryck resulterar i rullmotstånd som får fordonet att använda mer gas. Se till att du kontrollerar dina däck på rätt sätt med en mätare som för lågt lufttryck kanske inte verkar vara så.
3

Kontrollera din tanklocket är tätt. De flesta mössor kommer att erbjuda två klick när du stänger dem att visa dig gasen i tanken försluts i. Om locket är inte så strikt som det kan vara, kan din gas avdunsta.
4

Använd farthållaren när du planerar att köra för långa sträckor. Även om du känner att du håller en tämligen jämn takt, med minsta tryck på pedalen signaler för mer gas pumpas in i motorn. Använda farthållaren håller gasen vid ett minimum för din valda hastigheten.
5

Låt inte bilen på tomgång om du kommer att vara borta från det under mer än fem minuter. Likaså om du planerar att vara på ett stopp för endast en minut eller två, slå inte bilen utanför eftersom gasen du använder för att aktivera det igen är mer än vad du skulle använda på tomgång för den tid.

6

Kör inte aggressivt. Som 50% av gasen i bilen används för acceleration, är det mycket mer bränsleeffektiv att köra stadigt och motstå frestelsen att "trampa på den."
7

Bestäm om du verkligen behöver din A /C på. Luftkonditionering, medan en nödvändighet för många, är en stor gas MATVRAK. På vissa punkter i år ett öppet fönster kan ge dig tillräckligt med luft för att hålla sig sval. När du har en A /C på, se till att du byter till den inställning som återvinner luften i bilen när interiören har svalnat stället för att dra in det från utsidan. Detta kommer också att bidra till att förbättra din bränsleeffektivitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124425.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.