Om Nycklar ersätter bil

Som bildesign har blivit mer sofistikerade, har tekniken gjort det svårare för tjuvar att bryta sig in och stjäla bilar. Den gamla stilen metall nyckel snabbt ersätts av "smarta nycklar" som inte lätt kan dupliceras. Nackdelen med detta är att byta bilnycklar blir mycket dyrare. För konsumenten är det bra att känna till olika typer av bilnycklar i användning och hur man ersätta dem med så lite kostnader och olägenheter som möjligt. Typer
p Det finns tre typer av bilnycklar i bruk från och med 2008. Många bilar är fortfarande utrustade med gammaldags mekaniska lås som kräver endast den traditionella metall nyckel. Majoriteten av nya bilar kommer nu med en smart nyckel som innehåller ett datachip. När nyckeln sätts i tändningslåset, skickar en kod till bilens dator. Utan denna kod, kommer bilen inte att starta. Vissa bilar, som Toyota Prius, har en helt elektronisk nyckel (kallas fob) som styr både dörrar och tändning.
Alternativ

En låssmed kan göra en ersättare nyckel för en äldre bil för ett par dollar. Om du har förlorat den ursprungliga nyckeln, kommer det att bli lite dyrare eftersom låset kan behöva demonteras för att matcha en ersättare nyckel. När du har en smart nyckel, börjar det bli komplicerat. Vissa låssmeder har utrustning för att programmera en ersättare nyckel, men kanske inte kunna få koden för vissa bilmärken. I så fall måste du gå till en återförsäljare för en ny nyckel (du måste ta med din titel och fordonets identifieringsnummer för detta). För en elektronisk fob, är det sannolikt en återförsäljare kommer att vara din enda alternativet.
Kostnad

Enligt en undersökning från Boston Globe under 2007, den genomsnittliga kosta att byta ut en smart nyckel var $ 150 - cirka 12 gånger kostnaden för en gammaldags metall nyckel. Kostnaden varierar allt från $ 50 till $ 350. När det är möjligt att använda en låssmed, är det oftast billigare och snabbare. När du måste få en ersättare nyckel från en återförsäljare, kan du behöva vänta flera dagar och betala mer. Den exakta kostnaden beror dels på märke på bilen. Till exempel, en ersättare nyckel för en Prius genomsnitt $ 300.
Överväganden
p Det är klokt att ha en backup nyckel gjord om du förlorar en nyckel eller oavsiktligt låsa dina nycklar i bilen. Detta gäller antingen gammaldags eller smart nycklar. Du kan ha en enkel metall kopia av en gjord smarta nyckeln och det kommer att fungera i dörrlåset, bara inte i tändningslåset. Men, överväga att investera i en säkerhetskopia smarta nyckeln. Det kommer att spara tid snarare än att inte ha användning av bilen i flera dagar medan du väntar på en ersättare.
Betydelse

Håll dig uppdaterad om utvecklingen. Eftersom tekniken skiftar mot mer sofistikerade viktiga system, det kommer att gynna konsumenterna eftersom tjuvar kommer att finna det nästan omöjligt att starta en bil. Dessutom kan mycket av besvär och åtminstone en del av kostnaden för att få en ersättare smarta nyckeln elimineras inom överskådlig framtid. År 2008 blev Kalifornien den första staten att kräva bilföretag att göra sina koder tillgängliga för låssmeder. Konsumentgrupper som American Automobile Association arbetar för att göra detta till en nationell standard.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124418.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.