Vad är meningen med DOHC?

Dubbel överliggande kamaxel, eller DOHC, är motorer förknippas med högre effekt och ökad prestanda. Den unika designen gör dessa motorer tystare, välfungerande och effektivare. Funktioner

En dubbel överliggande kamaxel motorn är precis vad namnet antyder: en bensindriven förbränningsmotor med två kamaxlar placerad ovanför varje rad av cylinderhuvuden. Den DOHC designen jämförs ofta med överliggande ventil (OHV) design som sätter cylindrarna ovanför kamaxlarna och enkel överliggande motorer cam, eller SOHC, där endast en kamaxel driver ventilerna.
Identification
p Det är inte nödvändigt att ha två kamaxlar att ha flera inlopp eller avgasventiler på varje cylinder, och inte heller alla DOHC motorer har flera ventiler per cylinder. I själva verket hade de första dubbla kamaxlar bara två ventiler per cylinder. De flesta i dag, men har mellan tre och fem ventiler per cylinder. Motorer med åtta cylindrar eller mer, som Bugatti 16-cylindriga motorer, har mer än en bank av cylinderhuvuden, men eftersom alla har två kamaxlar per cylinder head de anses DOHC motorer trots att de har mer än två kamaxlar totalt.
Addera funktion

DOHC motor design används för att öka motorns verkningsgrad. En motor kan endast producera så mycket drivkraft som det kan generera energi i dess förbränningsrum, och detta är till stor del bestäms av luftflödet i kamrarna. De dubbla kamaxlar tillåter dubbelt så många ventiler per cylinder, maximera motorns effekt utan att öka den totala volymen.
Fakta

motorvägen marschfart en motor kan lätt att snurra vid 3000 varv per minut, vilket innebär att en ventil i motorn skulle öppna 1500 gånger per minut, eller 25 gånger per sekund. Använda fler kamaxlar att manövrera ventilerna gör den lättare ventilstyrning och minskar dra på systemet. Det ger också fler ventiler att vara närvarande på varje cylinder. Bilar med fler ventiler tenderar att vara tystare och bättre vridmoment vid höga hastigheter.
Typer

DOHC motorer först utformade på två cylindriga motorer, men utvecklades med rak- 8 och den moderna V6-och V8-motorer. Många mönster finns i olika versioner, med de enda kam sorter som har exakt hälften så många totala ventiler och förekommer i lägre prestanda modeller. Motorer som har fem ventiler per cylinder kommer att ha två på en kamaxel och tre på den andra. Ett exempel på den extra kraften i DOHC motorer är skillnaden mellan Sedan och familj modeller av Dodge och Chrysler, som använder en enda överliggande kamaxel version av Mitsubishi Cyclone V6, och 3000GT och Stealth980s som använder en DOHC version av samma motor att ge extra hästkrafter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124417.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.