Om Car instrumentpaneler

Instrumentpanelen i en bil kan vara enkla eller utsmyckade. Visa bilar och vissa bilar ras har anpassat instrumentbrädor av plåt. Chrome instrumentpaneler ses ofta i show bilar. En instrumentpanel kan vara hem för en grundläggande instrumentpanelen eller en med state-of-the-art-teknik, till exempel en GPS-system och multi-skivors CD-växlare. Instrumentpaneler har förändrats en hel del sedan termen myntades först, tillbaka i dagarna av hästdragna buggys. Historia

Ordet "dashboard" hördes så långt tillbaka som början av 1600-talet, långt innan motordrivna bilar som någonsin ut på vägarna. Ordet användes ursprungligen för att beskriva den bit av trä eller annat material som finns på framsidan av en hästdragen vagn. Denna styrelse användes för att skydda de åkande från käck. Det engelska språket-betydelsen av ordet "streck" på den punkten var "att bryta i bitar" eller "för att krossa i våldsamt." Instrumentpanelen skyddat någon körning eller ridning i buggy från att skadas av smuts, kanske stenar, is och andra föremål hästar sparka upp när de travade över marken.
Funktion

instrumentbrädan i en bil tjänar flera funktioner. Det är den enhet som rattstången bifogas. Instrumentpaneler håller instrumentpanelen på en bil, inklusive mätare och varningssignaler. Varningssignaler på instrumentpanelen hjälper föraren förvissa om en del av bilen som inte fungerar eller om hon skulle dra bort till sidan av vägen för att kolla hennes bil. Framsidan av en instrumentpanel håller ljudsystem, luftkonditionerings ventiler och andra tillbehör. Dashboards håller även krockkuddar, som bidrar till att rädda liv om en bil är inblandad i en kollision. Vissa instrumentpaneler har även vaddering som hjälper till att minska risken för skador om någon i bilen slår hans hade på instrumentbrädan vid en olycka.
Funktioner

instrumentpanelen på en bils instrumentbräda tillåter föraren att se hastighetsmätaren, vägmätaren och (i vissa fordon) varvräknare. Varningslampor och mätare (inklusive "check engine" light, kolla olja ljus och gas mätare) är placerade på instrumentpanelen på en bils instrumentbräda. Vissa bilar erbjuder nu GPS och andra navigationssystem som vanligtvis är placerade på instrumentbrädan. Satellit radioapparater och andra avancerade ljudsystem (inklusive CD-växlare) är ofta knutna till instrumentbrädan också.
Typer

Många instrumentpaneler är gjorda av plast, särskilt i ekonomin - och rimligt prissatta bilar. Vissa lyxbilar erbjuda instrumentpaneler som är gjorda av läder. Race bilar som är stora nog att ha en fullständig instrumentpanel använder oftast metall i sin konstruktion. Race bilar och fordon som är anpassade efter bilintresserade ofta sport krom ringer och mätare, för att lägga till estetik av fordonet.
Varningar

instrumentpanelen kanske inte erbjuda så mycket sinnesfrid som du kanske tror. Krockkudden eller krockkuddar i instrumentpanelen kan vara defekt. Om din bil var någonsin i en olycka, är det möjligt att garaget inte ersätta krockkudden, utan snarare fyllda facket med andra material eller placeras en begagnad krockkudde i krockkudden facket. Detta utgör en fara om du någonsin är inblandad i en bilolycka och ta reda på för sent att du har en krockkudde som inte kommer att distribuera korrekt -. Eller överhuvudtaget Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124416.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.