Typer av växelströmsmotorer

AC-motorer är en typ av elektrisk motor. AC står för "växelström". De andra typer av elmotorer, andra än AC-motorer, är DC (likström) motorer. Den största skillnaden mellan dessa två motorer är att växelströmsmotorer behöver växelströmmar medan likströmsmotorer kräver direkta strömmar. Inom växelströmsmotor kategorin, det finns också många olika underavdelningar och typer av AC-motorer finns tillgängliga. Typer

En av de två huvudsakliga divisioner växelströmsmotorer är det av enfas och tre motorer fas. Utbudet för enfas växelström el är vanligtvis vad du hittar i varje hem. Trefas elkraft är vanligen tillgänglig endast i fabriker. De mest populära enfas växelströmsmotor kallas en universalmotor - denna motor är känd som universell eftersom det också är kapabel att köra med likströmmar
Teorier /Spekulationer
Universal AC-motorer anses vara opålitlig och ineffektiv av många, och de är tillverkade mycket billigt. Det används ofta för hästkrafter växelströmsmotorer. En bra sak med den här typen av växelströmsmotor är att motorns rotationshastighet lätt kan ändras och modifieras. Du brukar hitta universella motorer i handborrar och blandare.
Potential
p Det finns också större storlek enfas växelströmsmotorer. I dessa fall är kända komponenter som kondensatorer används för att göra en annan fas som härrör från enfas växelström. Denna typ av motor kallas en induktionsmotor och inom denna kategori finns dessutom två slag: kondensator kör motorer och kondensator start motorer. Samspelet mellan dessa två typer av motorer gör att motorerna ska kunna vända.
Fördelar

Tillägget av den andra fasen blir av nödvändigheten av borstarna som är en del av AC-motorer. Detta förbättrar både hållbarheten och effektiviteten i växelströmsmotom. Detta beror på att de borstar av motorerna är i allmänhet en viktig orsak till misslyckande, skador och slitage.
Överväganden
p Det finns också flera olika typer av AC motor hastigheter att överväga. Hastighet i växelströmsmotorer vanligen bestäms av rotationer per minut (förkortat RPM) när det inte finns någon belastning. När motorn laddas ned, saktar hastigheten också ned som ett resultat. Om elmotorn har för mycket av en tung belastning, kommer motoraxeln upphör också igång. Denna situation kallas stall hastighet och du bör försöka undvika detta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124412.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.