Om överhettade motorer

En överhettad motor kan vara början på slutet av bilens liv. Att känna din väg runt en varm motor och hur man kan förhindra en från att hända igen kan hålla bilen på vägen längre, för att se till att du vet vad du ska göra nästa gång din temperaturmätare läser "H." Varning

Liksom etiketten runt kylarlocket varnar, närma sig en överhettad motor med extrem försiktighet. Överhettning i en bil är funktionen av två fysikens lagar - värme och tryck - och när de två blir utom kontroll, råder fara. Kylvätska kan kylarvätska för att värmas upp till 264 grader F utan att koka över. Kombinera det med en kylarlocket rankad på 18 PSI, och du har förutsättningar att bli en skållning gejser. Det är bäst att låta motorn svalna. Sedan kan du lägga kylvätska till behållaren. Om du kan säkert känna den övre kylarslangen, testa den för hårdhet. Om det är svårt, det är inte bra - för mycket tryck. Om den är mjuk, kan du kanske att sakta lätta på kylarlocket. Använd handskar eller en trasa, något att lägga lite avstånd mellan dig och värmen i kylvätskan. Sedan kan du lägga till kylaren direkt. Om du tvekar om något av detta, sök professionell hjälp. Addera Missuppfattningar

är motorn verkligen överhettad? Ånga och rök inte en betyda en överhettad motor. Medan en rykande motor kan vara lika farlig som en överhettning en, kan dina observationer vara en nyckel till att få bilen reparerad effektivt och economically.So där är röken som kommer från? Den minsta hål i en slang kan spraya kylvätska på en het del av motorn som ett avgasgrenrör och skapa ånga. Ditt jobb är att följa röran tillbaka till källan. Lika viktigt är att notera vad mätarna säger. Om din temperatur mätare är i den röda zonen, är din bil överhettad och du måste stanna bilen. Att fortsätta är att riskera motorskador. Så du har antingen en överhettad bil med en mätare säger så eller en rykande bil som är säker på att överhettas om du fortsätter att köra.
Betydelse

undantag av plötslig motorolja förlust, det finns ingenting i en bil så betydelsefull som en överhettad motor. Att ignorera en varm ljus eller en röd fodrad temperaturmätare är att flirta med motor beslag. Kylvätska snarare än vanligt vatten används för att inrymma de höga temperaturer som motorn genererar under drift av bilen. Någon uppdelning i den slutna slingan av ett kylsystem, oavsett om det är läckage eller fel på en huvudkomponent (radiator, vattenpump, termostat), kommer att orsaka en överhettad motor. Den tidigare nämnda oljeförlust kommer också att orsaka en överhettad motor på grund av bristande smörjning. Detta skulle vara ett resultat av grov vårdslöshet. Förutsatt instrumentering fungerar korrekt, motor förlust på grund av en överhettad motor behöver inte hända. Inte varje överhettad motor hamnar i dokumentförstöraren, men det är en traumatisk händelse för en bil.
Funktioner

överhettad motor inte bara hända. Även i fallet av en termostat som har fastnat stängd, det finns varningssignaler före temperaturmätaren går upp. I detta fall skulle det finnas en brist på värme inne i bilen eftersom det inte finns något kylmedel som strömmar till värmeelementet. Samma symptom kommer att råda när det inte finns tillräckligt kylmedel på grund av läckage. Om det finns en plats på din uppfart, kan du förlora kylvätska. Det finns vissa förhållanden som är lite tuffare att diagnostisera, såsom ett insugningsrör packning läcka i vilken kylmediet brinner av innan den träffar trottoaren eller en motor topplockspackning läcker kylvätska i vevhuset. I båda fallen kommer fordonet behöver kylvätska, så om du lägger kylvätska, måste du komma till roten problemet eller riskera en överhettad motor.
Förebyggande /Lösning

Underhåll, inspektion och reaktionen kan förhindra en överhettad motor. Underhåll - antingen av en professionell eller dig själv - kommer att förhindra en överhettad motor. Som serviceåtgärder som oljebyten sker, kommer det upprepade behovet av kylvätska dig uppmärksam på ett problem. Detta kommer att ske när du eller teknikern toppen av vätskorna. Inspektion efter läckor i området runt bilen när du gå till eller kan också indikera ett behov av uppmärksamhet. Slutligen, måste du reagera på tecken och antingen söka professionell hjälp eller ta itu med problemet själv så att en spikad temperaturmätare är inte den första indikationen på en överhettad motor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124400.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.