Elmotor Testing & felsökning

Användningen av elektriska motorer i fordon är mycket vanligt och användbart. Dessa små underverk kan omvandla elektrisk energi till mekanisk energi till torkarna power vindruta, fönster, antenner, säten och backspeglar. Elektriska motorer gör dig säkrare på vägen, men de är inte ofelbara. Följ dessa enkla steg för att felsöka och testa någon elektrisk motor i bilen innan du klandrar den för ett strömavbrott och rusa för att ersätta den. Låt oss gå. Saker du behöver
OhmmeterTest light2 jumper kablar
Visa fler instruktioner
1

kontrollera säkringen för den krets som du behöver för att testa. Till exempel, om din makt windows inte fungerar, kontrollera huvudsäkringen för fönsterhissarna.
2

Dra ut säkringen och titta på metallbandet. Om bandet är trasigt ersätta det. Kontrollera också för kontinuitet med en ohmmeter. Ställ ohmmeter för lägsta ohm intervallet eller kontinuitet inställningen och peka på alla de kontakter Flatstiftsbygel med sonderna. Om motståndet läsning är oändligt eller det finns ingen pipande ljud från din ohmmeter, byt säkring.
3

Kontrollera vajern går från säkringen till kretsen switch för kontinuitet. Använda ett test ljus, anslut alligator klipp i slutet av testet ljus tråd till jord. Slå på strömmen till kretsen du testar och röra ljusproben till tråden som kommer från gruppcentralen på strömbrytaren. Om lampan inte tänds, är det brist på den sidan av kretsen. Slå av strömmen.
4

Dra i spaken och testa den för kontinuitet med ohmmeter som beskrivs i steg 2. Se till att styra omkopplaren på och av. Om det inte finns någon kontinuitet, byt ut.
5

Test för inkommande spänning på elmotorn. Anslut din testlampa till en bra jord, slå på strömmen till kretsen och röra sonden testet ljuset till tråden som kommer från strömbrytaren på elmotorn och slå på strömbrytaren. Om testet inte tänds på, det finns en brist i tråden.
6

Test elmotorn jordanslutning. Med hjälp av en bygel, anslut ena änden till en bra jord och den andra till elmotorn jordterminalen. Slå på strömmen till kretsen. Om motorn fungerar nu, se till att det finns en god jordkontakt vid motorn och kontrollera om en eventuell kort på jordkabeln. Slå av strömmen.
7

Koppla elmotorn. Använda ett par hoppare kablar, anslut den elektriska motorn direkt till batteriet. Om motorn arbetar nu, finns det ett problem med anslutningarna ge ström till den elektriska motorn. Om motorn inte fungerar, byt ut den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124375.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.