Om Dashboard Varningslampor

Om du äger en bil, har du antagligen märkt att kontrollera motorn ljus eller olja ljus på instrumentpanelen. Dessa dashboard varningssignaler inte något att ignorera. Var och en berättar något är fel med din bil och att det är dags att få en tune-up, oljebyte eller annan typ av tjänst. Typer
p Det finns flera olika instrumentpanelen varningslampor, det viktigaste är att kontrollera motorn ljus. Detta är formad som en motor och är oftast orange. Den tänds när sensorerna i bilen upptäcker en låg bränsle-syre-mix eller någon av de många andra problem som kan uppstå i en motor. Det finns hundratals sensorer i din enbart motorn som kan orsaka detta ljus att gå på. De andra inkluderar ljuset check olja (formad som ett oljetråg), temperaturen varningslampa som hänvisar till kylaren, och din tjänst ljus, vilket ibland är formad som en skiftnyckel.
Betydelsen

När check engine tänds, betyder det helt enkelt bilens diagnostik dator har upptäckt ett problem i motorn. Det kan vara något så enkelt som en läckande packning eller så allvarligt som skadade kolven. Kontrollen olja ljus säger att du bilen börjar få slut på olja. Temperaturen ljuset kommer att säga att din bil är igång för varmt, att du kan vara låg på kylvätska, eller att din radiator kan misslyckas. Tjänsten ljus berättar en annan typ av tjänst behövs, som en enkel motor tune-up eller hjulbalans fråga.
Funktion

Varje varningslampan är ansluten till en sensor. Kontrollen olja ljus läser nivån av olja i oljetråg (vilket är varför det kommer på vid uppstart. Temperaturen ljuset reagerar på temperaturen i kylarvätska, som normalt löper runt 190 grader F i de flesta bilar. Högre prestanda sportbilar ibland går varmare. När denna temperatur går över 200 grader F, tänds lampan. Det betyder inte alltid ett stort problem hägrar, dock. Ibland tänds på en gammal bil efter att den har varit igång i flera timmar. Addera Fördelar

omborddiagnos datorer, som berättar dessa lampor för att komma på, har många fördelar för bilägare. De kan omedelbart berätta när något är fel och är utformad för att upptäcka problem innan de inträffar. Detta gör att bilägaren att undvika skador på bilen genom att köra det omedvetet när saker inte fungerar som de ska. Mindre problem som en läckande packning kan fastställas innan de förvandlas till ett stort problem som en blåst topplockspackning eller beslagtagna motor. Små problem som en dålig bränsle-syre mix hindrar bilens prestanda och körsträcka, och en check engine ljus kommer att upptäcka detta problem så att det kan fastställas.
Missuppfattningar

Inte alla instrumentpanelen varningslampor indikerar allvarliga problem, men de indikerar ett problem. Många bilägare ignorera dem, eftersom de inte tror att en mekaniker kommer att vara ärlig och fixa bara vad som är fel. Men dessa lampor är anslutna till ett diagnostiskt dator som spottar ut koder som anger särskilda motorproblem,. en mekaniker skulle bli svårt att lura någon som ber om en av dessa utskrifter Eftersom bilen diagnostiseras genom datorn, eliminerar det faktiskt den mänskliga faktorn faktorn som hamnar kostar bilägare mer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124373.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.