Fakta om tändstift

Tändstift är en viktig komponent i alla interna brännbart motor, med undantag för dieselmotorer, som också kallas för motorer med kompressionständning. De används i fordon och gräsklippare samt många ugnar. De är belägna i cylinderhuvudet hos motorn och ger en elektrisk gnista som antänder bensin för att producera energi för motorn att köras. Historia

tändstift uppfanns av Edmond Berger i 1839. Det finns dock en del kontroverser kring sin uppfinning. Vissa tror att en man vid namn Oliver Lodge uppfann tändstiftet, medan andra tror att Tesla är den ursprungliga uppfinnaren.
Funktion

Tändstift två huvudfunktioner är att antända bränslet och överföra värme från förbränningskammaren.
Typer

princip finns det två olika typer av tändstift, enda elektrod och flera system elektrod. Men det finns många olika märken av pluggar som är inriktade mot att förbättra olika motoriska funktioner. Du kan också välja från koppar eller platina samt iridium och yttrium tändstift.
Storlek

tändstift storlek bestäms av dess tråd storlek samt värme sortiment den är byggd för att tåla. Det finns många olika storlekar för att rymma alla de olika motorstorlekar.
Överväganden

Tänk dina mål när du väljer tändstift, eftersom vissa är utformade för att förbättra motorns prestanda samtidigt andra är avsedda att pågå under lång tid. Det är en vanlig missuppfattning att tändstift skapa värme
Missuppfattningar

. De överför värme, men de skapar inte det.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124371.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.