Ta reda på om en bil luftfilter behöver bytas

Städning av luftfilter i bilen är en av de mest betydelsefulla faktorerna för din gas körsträcka . En allvarligt smutsigt filter kan kosta hundratals dollar per år i ökade bränslekostnader . Men om du kolla ditt filter varje gång du får ett oljebyte , kan du byta ut den efter behov och hjälpa till att göra din bil så bränslesnåla som möjligt . Använd denna teknik för att kontrollera hygienen på ditt luftfilter utan att använda några verktyg . Instruktioner
1

Öppna huven på din bil , och sedan starta motorn .
2

bort luftfilterkåpan och lyssna till ljudet av tomgång motorn när du göra det. Om motorn plötsligt snabbar upp med locket på , that signera att ditt filter är smutsigare än det borde vara . Om du inte är säker på var din luftfilter ligger , konsultera manualen för din visst märke och modell . De flesta luftfilter kåpor hålls på plats med snaps eller clips , vilket gör dem lätta att ta bort utan verktyg .
3

Stäng bilen av .
4

bort luftfiltret och håll den upp till en ljuskälla . Om ljuset lyser igenom de papper delarna av filtret , då det har fortfarande lite liv kvar i den . Om du inte kan se något ljus genom papperet , är det dags att byta filtret .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124369.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.