Felsökning avgassystemet en Dodge Ram

Det rekommenderas, avgassystemet i modellserierna 2003-2005 Dodge Ram lastbil avgassystem underhåll kolla göras vart 25K miles. Det bör ske tidigare om problem utvecklas. Instruktioner
1

Kontrollera ljuddämparen på din Dodge Ram lastbil för skador och rost. Skador kan vara intern eller extern. Tryck på ljuddämparen för att lossa rostpartiklar. Byt ut ljuddämparen om hål, stora mängder av rost är närvarande. En ljuddämpare är nödvändigt att hålla avgaserna utanför motorn. Ljuddämparen behöver också bytas om ljudnivån har ökat vid användning av gaspedalen. Kontrollera att lösa klämmor och kontakter. Kostnaden för ljuddämpare är ca $ 79 och uppåt.
2

Inspektera katalysatorer. Om det yttre stål skalet har ändrats till blå eller brun färg kan tyda överhettning. Använd inte blyad bensin i katalysatorn. Den strypningen ringen (styr flödet eller luft eller vätska) måste vara på plats hela tiden. Det enklaste sättet att testa en katalysator är att tillämpa trubbigt våld och lyssna efter en skallra. Om det skramlar. Kolla återförsäljare eller tillverkare för reservdelar.
3

Lyssna efter väsande. Väsande och pinga kan indikera skada eller en läcka i ändröret eller avgassystem. Kontrollera lösa anslutningar. Byte av avgasröret kan vara svårt. Avgasröret system kan fästas genom svetsning eller med hjälp av klämmor. Detta projekt kan behöva hjälp. Kontakta återförsäljare eller tillverkare för reservdel.
4

köper ett vakuum gage för att kontrollera om blockering eller begränsning av din Dodge Ram lastbil avgassystem. Det vakuum ska nå tomgång intervall som är 16-21 inches av konstant kvicksilver läsning. Kostnad för vakuum gage $ 19 och uppåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124355.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.