Hur Inspektera Drivlina i en Ford Explorer

Du bör inspektera drivlinan på din Ford Explorer var 12 månader eller 15.000 miles. Drivlinan garanti på en Explorer varar fem år eller 60.000 miles och täcker alla inre och yttre delar av drivlinan, inklusive motorn, transmissionen, axlarna och hjulen. Eventuella problem med drivlinan skulle kunna skapa en allvarlig olycka, så inspektera den för att hitta skadan innan en olycka inträffar. Saker du behöver
Creeper
gamla trasor
Visa fler instruktioner
1

provköra din Ford Explorer, lyssna noga för några ovanliga ljud som klickande eller clunking när du cruising på en låg hastighet, ett klickande ljud när du slår eller clunks när du runt ett hörn. Någon av dessa ljud kan tyda på problem med drivlinan. Om du upplever skakningar, skramlande, vindavdrift eller dra medan du kör, kan du få skador på styr-eller suspension.
2

Öppna huven för att kontrollera vätskenivåer för olja och transmissionen. Kontrollera båda vätskorna efter SUV uppnår normal arbetstemperatur, vanligen efter körning det ungefär 10 miles. Kontrollera transmissionsolja med SUV igång och sedan stänga av den för att kolla oljan. Båda mätstickor är på förarsidan av motorblocket.
3

Torka mätsticka med en gammal trasa och sätt tillbaka dem i sina respektive hål för att få en behandling. Du kanske vill kontrollera mer än en gång för att du har en korrekt behandling och sedan mäta nivån av vätska i behållarna och lägga mer, om det faller under hela märket. Se till Ford Explorer sitter på plan mark för bästa avläsning.
4

Inspektera komponenterna i SUV drivlinan visuellt efter att fordonet har svalnat helt. Skjut under Utforskaren på en ranka och leta efter eventuella tecken på brott eller slitage på axlar som ansluter drivaxeln till hjulen, och på U-fogar, drivknutar och halfshafts.
5

Look för läckage av vätskor från lederna eller tätningar. Undersök stödfästena för drivlinan vid den yttre kanten av drivaxeln, vilket gör att de är täta.
6

Kontrollera alla slangar och klämmor knutna till motorn och som kommer från olja och luft filter, eftersom garantin inte täcker dem och det skulle kunna skapa större problem, om de ska få lov att bryta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124344.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.