Förhindra att oljeslam i en Dodge Intrepid

Dodge Intrepid modellerna 1998-2002 fått ett rykte om katastrofalt motorhaveri. Den skyldige av denna förtida motorhaveri var en ansamling av olja slam, oftast orsakas av motorns kylvätska läcker in i oljeförsörjningen. Även om en stor andel av dessa motorer fortsätter att lida av problem relaterade till olja slam, finns det några enkla förebyggande åtgärder som kan vidtas för att se till att detta inte händer med din bil. Saker du behöver
bra mekaniker (eller mekaniska färdigheter) katalog Syntetisk olja
Oljefilter
Kamrem
Vattenpump
Visa fler instruktioner
1

Förstå att förebyggande underhåll är nyckeln till att vinna kampen mot slam. Du kommer att behöva ändra mentalitet "om det inte är trasigt, laga det inte." Väntar tills det finns ett problem kan vänta alltför länge, eftersom motorbortfall inträffar med nästan ingen varning. Att ta hand om problem i förväg är mycket viktigt.
2

Använd hög kvalitet bensin i bilen. När du använder en högre grad av petroleum, färre föroreningar och föroreningar in din motor. Med tiden minskar mängden kol bygga upp och annan smuts i din motor, vilket också minskar risken för att utveckla ett problem med slam.
3

Byt till syntetisk motorolja. Syntetisk olja är i allmänhet renare än traditionell motorolja, och fungerar också som ett bättre smörjmedel genom några av de trånga passagerna i Dodge Intrepid motor. Att vara en renare olja innebär mindre grus och smuts utvecklas i oljan. Några av de högre kvalitet oljor, såsom Castrol eller Mobile One, kommer faktiskt städa bort gamla sot över tiden.
4

byta olja ofta. Du bör byta olja en gång var 3000 miles, eller någonsin 3 månader, vilket som inträffar först. Också byta oljefilter samtidigt. Tillverkarens instruktioner kan rekommendera oljebyte vid 5.000 eller 6.000 miles, men det är verkligen inte tillräckligt för 2.7-motor som används i de flesta Dodge Intrepids. Eftersom motorn har en känd historia av slam problem, bör du ta initiativ till att byta olja oftare.
5

Ändra din vattenpump och kamrem. Dodge Intrepid har en kamrem som arbetar med vattenpumpen. Om bältet misslyckas, kommer det att skada vattenpumpen och orsaka en läcka, eller ibland pumpen bara utvecklar en läcka på egen hand. Detta är den främsta orsaken till motorns slam i Intrepid. Vänta inte förrän det finns ett problem att rätta till det. Förebyggande underhåll är nyckeln. Du bör byta ditt kamrem och vattenpump var 75.000 till 100.000 miles.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124337.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.