Felsökning av Styrsystem i en Pontiac Grand Prix

Pontiac har tillämpat namnet Grand Prix till ett antal modeller sedan den först producerade bilen 1962. Den har använt namnet för full storlek, lyx och medelstora modellerna. Sedan 2004 Pontiac har erbjudit Grand Prix som en medelstor 4-dörrars sedan. Dessa modeller är enkla att delgivning enligt GM: s nya Underhållsscheman, men du kan även felsöka problem styrsystem på egen hand. Instruktioner
1

Har styrsystemet servas minst vartannat-år (oljan ljuset ska gå ut årligen för att påminna dig om linjetrafik). Inspektera suspensionen och styrkomponenter för skadade, lösa eller saknade delar eller tecken på slitage. Kontrollera att ledningarna Servostyrning och slangar för korrekt hook-up, läckor, bindande och sprickor.
2

Lube din styrningen var 7500 miles. Detta kommer även att låta dig kontrollera anslutningarna för att se till att de är korrekt inställda. Addera 3

Inspektera din vätska servostyrning med varje oljebyte. Håll rent, plant och fritt från luft. Om du inte hittar luftning eller förorening, måste du byta ut den.
4

Rikta din front årligen och se till att rotera och balansera dina däck. Kontrollera att trycket är jämnt och byt slitna däcken parvis. Om du regelbundet underhålla din koppling, vätska och däck bör du hålla din bil styrningen rakt. Om du fortfarande har problem, måste du titta på andra systemkomponenter.
5

Kontrollera styrväxeln och växellåda för att se till att anslutningarna är smorda och delarna rör sig fritt. Se till att montera stagen är säkra. Om du har svårt att vrida på ratten, bör du även kontrollera kraften trycket servopumpen.
6

Titta utanför ditt styrsystem samt. Styrning problem kan orsakas av stickning bromsar, slitna chocker och fjädrar, hjullager och kulleder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124332.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.