Felsökning av Styrsystem i en Toyota Tacoma

Toyota Tacoma kompakt pickup för närvarande leder den amerikanska midsize pickup marknaden. 2005 generationen packade mer makt än sina föregångare och levereras med arton möjliga konfigurationer. Du kan hålla din Tacoma styrsystem kör rakt genom att minnas några felsökning grunderna. Saker du behöver
Dexron II eller III automatisk transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera vätskenivån servostyrning månad för att se till att det förblir mellan varma och kalla nivåer . Använd Dexron II eller III automatisk transmissionsolja. Se till att vätskan är ren och fri från luftbubblor. Kontrollera slangar och servostyrning bälte för att se till att de inte är lösa.
2

service kuggstången och pinjongen och Styrlänkmekanism var 15.000 miles. Lyft upp framvagnen och kontrollera komponenterna med rattens vridning. Kontrollera igen med den främre änden platt för att se till att komponenterna tur jämnt.
3

Rotera dina däck var 5000 miles. Balansera hjulen och hålla fronten linje. Kontrollera att hjulmuttrarna är åtdragna och ersätta slitna däck två åt gången.
4

korrigera alltför drar åt ena sidan genom att leta efter tecken på slitage i dragstängerna och styrväxel. Slitna styrkomponenter kan också orsaka din bil till shimmy överdrivet. Om kopplingen är inte problemet, kolla dina bromsar att se om bromsok sticker eller ett problem med bromstrumman orsakar hjulet för att dra. På servostyrning rack
5

Titta och pumpa om ratten verkar vara försenade eller blir svårt att styra. Du bör kontrollera pumptrycket och leta efter läckor i styrväxel. Du bör också kontrollera rackvinkeljärnen för stort spel.
6

spåra ljud, speciellt vid låga hastigheter, genom att titta på nivåerna Steering Fluid och kraften bromsar styrning. Om ljudet uppstår när du söker eller lyfta bromsen, kan problemet ligga där. Skallror är mest sannolikt orsakas av lös eller sliten styrlänkaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124330.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.