Felsökning av Styrsystem i en Honda Accord

Honda introducerade Accord 1976 som en kombi, och har sedan dess erbjudit det en nästan förvillande olika antal karossutformningar och versioner beroende på marknaden. I det förflutna, felsökning styrningen skulle nästan alltid börja med bromsarna, vilket inte var mycket bra, men sedan 1990-talet bromsarna har förbättrats avsevärt. Här är några tips för att hålla på toppen av ditt styrsystem. Saker du behöver
Honda Styrservoolja
Visa fler instruktioner
1

Lämna in din bil för att inspektera styrväxeln och koppling när tjänsten beror tänds (eller var 12: e månad). På äldre modeller du reparera systemet servostyrning, dragstänger, styrväxeln och stövlar var 7500 miles.
2

Behåll dina hjul, front-end inriktning och bromsar. Rotera och balansera dina däck på ett regelbundet schema, hålla tryck även och byt slitna däcken parvis. Hjul ska vara det första du kontrollera om du stöter på de flesta av de problem nedan.
3

Använd Honda Styrservoolja (Honda säger andra kommer att minska kall väderlek). Om vätskan är förorenad, kan skärmen i reservoaren delvis blockerad. Ersätt behållaren vid behov. Kontrollera att slangarna är anslutna och att vätskan inte läcker.
4

Titta på kopplingen och styrväxel om din styrningen känns löst eller slarvig. Dina tie-länkhuvuden och rackmontering kan bäras eller lös. Du bör också kontrollera strut mounts och kulleder.
5

Undersök systemet servostyrning om ratten verkar svårt att slå eller har för mycket att spela. Problemet kan vara så liten som en lös eller sliten styrning bältet, men du kan behöva för att fixa pumpen eller racket. Problem med fästen styrväxel kan också orsaka lös styrning.
6

Kontrollera bromsarna samt styrlänkaget om bilen drar åt ena sidan. Dina bromsoken eller fat kan dra. Bär i slips länkhuvuden och en dålig styrväxel kan också orsaka din bil att dra.
7

Sluta shimmying genom att justera eller byta slips vägar och styrväxel. Överdriven spel kan orsaka din bil att vandra även när du styra rakt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124317.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.