Felsökning av Styrsystem i en Lincoln Navigator

Ford introducerade Lincoln Navigator 1998 som en fullstor lyx SUV. Inte bara är det Lincolns endast fyrhjulsdrift, är det fortfarande Fords största lyx sport fordon. Håll ditt styrsystem i toppform och söka efter problem med denna grundläggande felsökning checklista för att undvika dyra reparationer. Saker du behöver
Motorcraft Mercon Automatic Transmission Fluid XT-2-QDx eller Dexron Mercon III
Visa fler instruktioner
1

Har din återförsäljare inspektera styrlänkaget varje 15.000 miles. Detta kommer att se till att delarna förblir i gott skick, väl smord och med lämpliga justeringar. Även om du behöver byta en del kommer du att undvika ytterligare skador på andra komponenter.
2

Fyll behållaren med Motorcraft Mercon Automatic Transmission Fluid XT-2-QDx eller motsvarande Mercon fluid såsom Dexron Mercon III. Om vätskan är förorenad eller visar tecken på luft, bör du blöder och påfyllning. Kontrollera remmen för att se till att det är fortfarande tight och leta efter läckor och lösa anslutningar.
3

Leta efter orsaker till vibrationer genom att leta efter obalanserade däck eller ojämnt däcktryck. Du bör också kontrollera hjulinställning, hjullager och se till att det inte finns några skador på front-end komponenter.
4

spåra svåra problem med styrningen genom att kontrollera däcken och justering först. Du bör också kontrollera att se om servopumpen fungerar. Du kan också kontrollera front-end smörjning.
5

Kontrollera styrlänkaget om du känner för mycket spela i ratten. Om styrlänkaget fungerar korrekt, kontrollera hjullagren stötar och kulleder.
6

Följ samma lista om bilen vandrar. Du bör också kontrollera justeringen och lås för skador på fronten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124315.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.