Felsökning av Styrsystem i en Ford Focus

Ford Focus ersatte Escort som dess nordamerikanska kompakt bil i 2000 års modell. Felsökning styrsystemet i alla modeller av Ford Focus är en pågående process och är en viktig del för att hålla bilen i trim och säkert. Saker du behöver
Mercon ATF
vätska
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera vätskenivån varje 6 månader med vätskan kall att se till att behållaren är full med " MAX "och det finns inga tecken på luft i ledningarna eller flytande föroreningar. Använd Mercon ATF vätska och inte skaka vätska för att undvika luftning. Låt aldrig vätskenivån sjunker under "MIN" markeringen. Du bör också kontrollera linjerna är lösa och läckande.
2

Rotera dina däck regelbundet, balansera hjulen och hålla din främre änden i rätt inriktning. Se till att trycket är jämn och däcken är i gott skick. Underhålla dina däck kan förhindra ett antal gemensamma problem med styrningen.
3

service och inspektera styrlänkaget var 30.000 miles. Kontrollera att komponenterna inte är för löst eller för hårt och inte visar tecken på slitage. Håll komponenterna ordentligt smorda. Kontrollera monterings muttrar och bultar för att se till att de inte är för lös.
4

Inspektera dina dragstänger och styrväxel om du stöter vandra eller drar åt ena sidan. Sticky bromsoken eller överdriven broms värme kan också orsaka din bil att dra.
5

Kontrollera bältet servostyrning om din ratt halkar eller visar sig svårt att vända. Om detta inte löser problemet kontrollerar trycket styrpump och leta efter läckor i styrväxel. Styrning glidning kan också orsakas av trasiga fästen styrväxel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124294.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.