Hur tjänst ett soltak i en Toyota Camry

Om du väl behålla din Toyota Camry s soltak, kan du njuta av den friska luften i bra väder och eliminera läckor och gnisslar. Det är allmänt rekommenderas att du rengör och inspektera dina gummitätningar minst två gånger om året. Saker du behöver
Skruvmejslar
Tänger
Plast skrapning Tool Review Rustoleum
New gummitätning
Level
Tryckluft
3-In-One Smörjmedel
luddfri trasa
Visa fler instruktioner
Byt gummitätningen
1

Gå till takluckan i din Toyota Camry genom att ta bort inredningen och innertaket inifrån bilen.
Sida 2

Ta bort skruvar och bultar som håller fast soltak till kroppen av din Toyota Camry. Koppla bort strömkällan från takluckan. Du hittar det på baksidan av din soltak.
3

Tryck takluckan upp och bort från kroppen av din Toyota Camry, noga med att inte skada soltak eller bilen. Du kanske vill ta hjälp av en vän för detta steg.
4

Dra gamla gummitätningen ur sin kanal. Se till att kanalen är fri från gummi och rester av häftmassa. Använd din plast skrapning verktyg om det behövs. Om du hittar någon rost i diket, måla den med ett lager Rustoleum att förhindra ytterligare korrosion.
5

Placera den nya gummitätningen i kanalen, som börjar med den yttre läppen och sedan flytta till inre läppen. Kontrollera tätningen för rynkor och utbuktningar. Överallt du hittar rynkor, ta bort packningen och installera det igen. Det bör vara smidig och även inne i kanalen.
6

Sätt takluckan tillbaka och fäst det på ramen på din Toyota Camry. Kom ihåg att koppla på strömmen igen till soltak. Återgå headliner och trim bitar till sina ursprungliga positioner.
Behåll din sollucka
7

Inspektera soltak för din Toyota Camry att se till att det sitter jämnt på ditt fordon, inte höja eller lyfta på ett hörn. Lyft indikerar förekomst av skräp på spåren, eller en skadad tätning runt takluckan.
8

bort klädseln på insidan av din Toyota Camry och låta det inre materialet att sjunka. Använd tryckluft för att blåsa damm och skräp från de spår som rör din soltak. Smörj dem med 3-in-One eller smörjmedel som rekommenderas av din instruktionsbok.
9

Kontrollera takluckan är för dräneringsrör för igensättning. Rensa rören med tryckluft och byt ut dem så att de kan fortsätta att dränera överflödigt vatten bort från ditt soltak.
10

Rengör takluckan s gummitätning med en ren, fuktig, luddfri trasa. Medan du rengör tätningen, inspektera den för skador. Om den är skadad eller sliten, byt solen takets gummitätning för att förhindra läckage.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124287.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.