Hur tjänst ett soltak i en Plymouth Neon

Om du väl behålla din Plymouth Neon s soltak, kan du njuta av den friska luften i bra väder och eliminera läckor och gnisslar. Det är allmänt rekommenderas att du rengör och inspektera ditt soltak s gummitätning minst två gånger om året. Saker du behöver
Skruvmejslar
Tänger
plast murslev
Rustoleum
New gummitätning
Level
Tryckluft
3-In-One Smörjmedel
Lint luddar
Visa fler instruktioner
Byt en sollucka Seal
1

Ta bort trim som håller headliner till toppen av din Plymouth Neon, så du kan helt komma din soltak. Ta ett digitalt foto innan du gör detta, så att du enkelt kan gå tillbaka bitarna senare.
2

Skjut tillbaka den skyddande panelen som täcker din soltak. Lossa skruvar, bultar och klämmor som säker taklucka på fordonet. Dra försiktigt takluckan bort av taket på bilen och ställ den åt sidan.
3

Ta bort packningen som omger öppningen av din soltak. Du kan behöva använda en plast spackel för att skrapa packningen ur diket, och se till att ta bort envisa lim. Om du hittar rost i diket, måla det med Rustoleum innan du installerar den nya packningen.
4

Lägg din nya packningen inuti ren diket. Sätt den inre läppen av soltak packningen i diket, sedan använda din plast verktyg för att stoppa den yttre läppen i. Kontrollera för rynkor och justera efter behov, tills packningen sitter jämnt i diket.
5 < p> tillbaka soltak till toppen av bilen och sätta tillbaka den med skruvar, bultar och klipp du bort tidigare. Stanna ofta och kontrollera att takluckan är nivån. Använd mellanlägg, om nödvändigt, för att säkerställa takluckan monteringen är nivån.
Behåll din sollucka
6

Inspektera utsidan av din soltak på månadsbasis. Ser till att det jämt är sittande, inte lyfta på ett hörn. Lyft indikerar att det är dags att rengöra och smörja spåren.
7

Gå spåren och tätningar av din Plymouth Neon s soltak genom att ta bort inredningen och låta droppen taktäckningen. Du behöver inte att helt ta bort det, bara låta den hänga. Använd tryckluft för att avlägsna skräp, sedan behandla spåren med 3-i-ett smörjmedel.
8

Kontrollera dränerande rör för din Plymouth Neon. Två avlopp på framsidan av din bil, typiskt nedanför fendrar. De andra två avlopp på baksidan av ditt fordon, oftast bakom dina bakljus. Använd tryckluft för att blåsa ut eventuellt skräp, damm eller träskor.
9

Smörj och rengör din gummipackning. Torka av den med en ren trasa, och behandla det med smörjmedel. Om ditt sigill visar tecken på slitage, byt ut den innan du får en läcka.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124284.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.