Hur tjänst en Taklucka i en Chevy Avalanche

När service din taklucka, notera att det finns två tekniska tjänster bulletiner för takluckan av Chevy Avalanche. Vissa jam när den är stängd, eller göra alltför vindbrus. Vanligast i 2002 modellerna, sker det i andra också. Kontakta din återförsäljare för mer information. Saker du behöver
skruvmejsel
Tänger
Plastskrapa
Ny packning
Shims
Level
Visa fler instruktioner
Byt Taklucka Packning

1

Använd en skruvmejsel för att ta bort listen och headliner från insidan av din Chevy Avalanche. Ta bilder innan du gör detta, så att du enkelt kan gå tillbaka varje avsnitt på dess rätta plats senare.
2

Leta efter skruvar och bultar som fäster din taklucka till kroppen av din Chevy Avalanche och ta bort dem. Koppla ur takluckan från strömkällan, ligger på baksidan av takluckan.
3

Lyft takluckan upp och bort från lastbilen och förvara den på ett säkert ställe. Du kanske vill be en kompis om hjälp, för att undvika skador på takluckan eller lastbilen. Samla alla mellanlägg material du knackar loss under denna process.
4

Ta bort den skadade gummipackning genom peeling bort det. Du kan använda en plast skrapa för att avlägsna eventuell kvarvarande gummi eller lim. Rengör kanalen som håller packningen ordentligt, ta bort allt lim, liksom eventuellt kvarvarande gummi.
5

Använd endast lämplig tätning för din årsmodell för bästa passform. Sätt yttre läppen i först, följd av den inre läppen. Använd din plast skrapa om det behövs. Gå tillbaka och leta efter luckor eller rynkor. Dra upp tätningen i dessa områden och installera om den tills den är slät och jämn.
6

tillbaka din taklucka till sitt ursprungliga läge med hjälp av skruvar och muttrar du tog bort tidigare. Kontrollera regelbundet att kontrollera din taklucka förblir nivå.
Behåll din sollucka
7

Använd en skruvmejsel för att ta ner klädseln på insidan taket av din Chevy Avalanche och komma headliner. Låt headliner att falla ner så att du kan se och enkelt komma åt insidan av soltak för grundläggande underhåll och reparationer.
8

Hitta de fyra dräneringsrör som tillåter överflödigt vatten att rinna bort från din Chevy Avalanche . Det finns ett dräneringsrör i varje hörn. Ta varje rör från dess pip och använd tryckluft för att avlägsna eventuella uppbyggd eller skräp som kan blockera flödet av vatten. Sedan tillbaka röret till dess ursprungliga läge.
9

Smörj spåren som tillåter ditt takluckan att glida öppna. På äldre modeller, om dina taklucka hissar, smörj metallbitar som höjer taket också. Spraya med 3-i-ett smörjmedel för att förhindra papperstrassel eller gnisslar.
10

Rengör Takluckans gummitätningen med en ren, fuktig, luddfri trasa. Var uppmärksam på skicket på tätningen. Om det visar slitage, byt ut den mot en ny för att förhindra vattenskador.
11

tillbaka headliner till sitt ursprungliga läge och installera om trim för att säkra innertaket på plats.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124279.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.