Hur att behålla makten Nivåer Steering Fluid i en Pontiac Grand Am

Den Pontiac Grand Am har förändrats mycket sedan 1970-talet, men för någon Pontiac Grand Am fordon utför hemma underhåll av vätskenivåer är en enkel rutin. Kontroll av styrservovätskans nivå kan hjälpa dig att felsöka problem med styrningen samt förlänga livslängden på din bil och undvika dyra reparationer. Så länge du kan lokalisera servopumpen, kan du kontrollera vätskenivån. Saker du behöver
Styrservoolja
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att styrservovätskans nivå i din Pontiac Grand Am var 7.500 miles tillsammans med andra vätskor i bilen som bromsvätska och transmissionsolja. Du kan kolla upp det tidigare om du misstänker en läcka eller har problem med styrningen.
2

Kontrollera att ditt fordon är parkerat på en plan yta och att motorn är kall innan du kontrollera vätskenivån eftersom varm styrservoolja eller någon vätska på en sluttning kommer att orsaka en felaktig läsning.
3

Lokalisera servopumpen, under generatorn på passagerarsidan under huven. Hitta behållaren servostyrning ovanpå pumpen och ta bort locket och stickan för att kontrollera vätskenivån.
4

Rengör oljestickan med en trasa och sätt in och ta bort en gång för att kontrollera vätskenivån nivå. Kontrollera att vätskenivån är högre än den låga nivån märket och inte överskrider det maximala. Tillsätt vätska om nödvändigt, med hjälp av en tratt om du har svårt att nå reservoaren.
5

Kontrollera behållaren, slangar och pump för några tecken på en läcka, vilket indikeras av slitna eller trasiga delar. Byt ut eventuella defekta delar omedelbart så varm vätska läcker in i motorn kan orsaka allvarliga skador på din Pontiac Grand Am.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124266.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.