Så för att behålla din motor

Korrekt underhåll av fordon är ett måste om du vill att din bil ska fungera väl och hålla bränsleförbrukningen på ett minimum. Nyare bilar har extremt snäva motorer och tål inte förorenad olja, smutsiga bromsvätska och låga kylvätska. Bilens fjädringssystem kräver regelbunden smörjning för att undvika onödigt slitage på bromsbelägg, däck och U-fogar. Transmissionsolja ska hållas på rätt nivå för att förhindra att O-ringen slitage. Ta följande steg kommer att hjälpa din bil sist. Instruktioner
1

Utför en visuell inspektion av alla komponenter som har ett normalt slitage period. Däck, bromsvätska, transmissionsolja, motorolja, kylvätska och luftfilter bör alla vara visuellt och repareras vid behov. Kontrollera servicemanualen för ordentliga rutiner och serviceintervaller för dessa poster och vätskor.
2

Olja och filter bör bytas med jämna mellanrum, oftast bestäms av körsträcka. Oljans nivå och fördelning kan hittas vara att ta bort oljestickan och granska nivån på de tillhandahållna markörer och genom att notera färgen på oljan. Om det är svart, är det dags för ett oljebyte.
3

Kontrollera luftfiltret för slitage, damm och färg. De flesta luftfilter kan blåsas ut med en luftpistol och återanvändas minst en gång. Starkt förorenad filter ska bytas under planerade oljebytesintervall.
4

Transmissionsolja nivå och färg kan kontrolleras genom att ta bort överföringen oljestickan och kontrollera nivån markeringarna på mätstickan. Vätskan skall vara rött eller blått, beroende på fordonstyp. Om färgen är avstängd, bör vätskan tömmas och ersättas med ny vätska och transmission oljefilter. Intervaller för kontroll transmissionsolja finns i bilens servicemanual. Som poppar locket på expansionskärlet och kontroll av nivån mot markörerna på reservoaren
5

Kontrollera motorns kylvätskenivå och färg. Kylvätska färg ska vara grön. Om färgen är bleka, bör kylmedel tömmas och ersättas med ny kylvätska. Om vätskenivån är låg, tillsätt en 50/50 vatten-kylvätskeblandningen till reservoaren tills vätskan är uppnådd. Överhettning kan orsaka topplockspackning läcker kylvätska i oljan hamnar.
6

Bromsvätska bör kontrolleras under den schemalagda oljebyte. Vätska bör honungsfärgade och fyllt upp till full nivå markering på oljebehållaren. Om bromsvätskan är missfärgad ska bromsledningar måste rensas av förorenad bromsvätska. Byt missfärgad vätska enligt det förfarande som anges i servicehandboken. Låg vätskenivån bör fyllas på med ny vätska.
7

Suspension fett bör ersättas per servicemanualen: s föreslagna intervall. Använd en fettspruta på alla smörjnipplar i suspension. Skjut fett tills det gamla fettet kommer ut och nytt fett fyller fjädring delen.
8

tändstift bör tas bort och kontrolleras för missfärgning och gapet mellan kontakterna. Använd ett bladmått för att kontrollera gapet mellan kontakterna. Konsultera servicemanualen för lämplig Tändstiftsgap. Rengör tändkabeln och kontakta och lägg ledande fett för att förbättra anslutningen.
9

Använd din scan verktyg för att hitta eventuella fel i fordonssystem. Reparera fel med ditt förfarande servicemanual.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124242.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.