Hur man gör en bil batteriet att räcka längre

För att din bil att köra ordentligt, måste batteriet vara igång ordentligt. Om det inte är upp till maximal effektivitet bilen kan vara en riktig huvudvärk för att starta. Om batteriet är i dåligt skick, kan bilen inte ens startar alls. Att upprätthålla ett bilbatteri gör det möjligt att pågå i två till fem år. Saker du behöver
Bakpulver
Kan cola
Tandborste
Copper Penny
Vaselin
Visa fler instruktioner
1

Clean batteripolerna. Gör en pasta med bakpulver (ca en kopp bör vara gott) och ljummet kranvatten. Tillsätt vatten långsamt så att du inte gör det för tunt. Rör den tills den är smidig och väl blandad.
2

Dab pastan på batteripolerna (stolparna där kablarna fäster till batteriet) tjockt. Detta kommer att hjälpa till att ta bort rost och crud som bildas runt stolparna. Låt pastan i cirka 45 minuter. Rengör runt stolparna med din tandborste och sedan torka pastan bort helt med en fuktig trasa. Torka batteripolerna av väl.
3

Prova en burk cola för rengöring terminaler. Om du inte har bakpulver eller skulle vilja prova denna lösning, som är mycket mindre rörigt, bara hälla en hel burk cola över båda batteripolerna. Cola har fosforsyra som löser rost ganska snyggt. Det kommer också att ta bort smuts eller fett. Den cola kommer att bubbla och så fort det slutar du kan rengöra inlägg med en fuktig trasa. Se till att torka dem helt torr efteråt.
4

Överför korrosion till något annat för att hålla batteripolerna rena. Tejpa en koppar öre till batteriets topp-inte på stolparna själva. Över tiden koppar blir färg och bli korroderade men ditt batteri inlägg kommer att vara ren. Bred ett tunt lager vaselin över varje batteripolen innan du ansluter batterikablarna till det. Detta kommer också att förhindra korrosion på batteripolerna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124241.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.