Hur tjänst ett soltak i en Lincoln Navigator

Om du väl behålla din Lincoln Navigator soltak, kan du njuta av den friska luften i bra väder och eliminera läckor och gnisslar. Det är allmänt rekommenderas att du rengör och inspektera takluckan s gummitätningar minst två gånger om året. Saker du behöver
Skruvmejslar
Tänger
plastskrapa
Rustoleum
New gummitätning
Level
Skruvmejsel
Tryckluft
3-In-One smörjmedel
luddfri trasa
Visa fler instruktioner
Byt packningen
1

bort inredningen arbete och headliner tyg som täcker toppen av din Lincoln Navigator .
2

Skruva ur skruvar och bultar som håller solen taket till Lincoln Navigator. Koppla ur strömkällan från baksidan av din soltak.
3

Lyft takluckan från Navigator. Du kan behöva hjälp av en annan person för att utföra den här åtgärden utan att skada soltak eller Navigator.
4

Dra gamla gummitätningen ur diket där den vilar. Använd din plast skrapa bort överflödigt gummi eller lim från diket. Kontrollera även diket efter tecken på rost och päls det med Rustoleum om det behövs.
5

Lägg den nya gummitätningen i diket. Börja med den yttre läppen, sedan flytta till den inre läppen. Kontrollera om åsar eller rynkor. Avlägsna förseglingen på ställen där den inte gör det sittplats rätt och installera om den så att tätningen ligger an jämnt och smidigt i diket.
6

tillbaka takluckan till sitt normala läge och fäst den ram. Kolla ofta för att kontrollera att det är nivå, och glöm inte att återansluta strömmen till takluckan.
7

Placera headliner tillbaka i position, följt av inredningen arbetet.


Behåll din sollucka
8

Inspektera utsidan av soltak för din Lincoln Navigator på månadsbasis. Ser till att det jämt är sittande, inte lyfta på ett hörn. Lyft indikerar att det är dags att rengöra och smörja spåren.
9

Kontrollera dränerande rör för din Lincoln Navigator. Två avlopp på framsidan av din bil, typiskt nedanför fendrar. De andra två avlopp på baksidan av ditt fordon, oftast bakom dina bakljus. Använd tryckluft för att blåsa ut eventuellt skräp, damm eller träskor.
10

Tillträde spåren och tätningar för din Lincoln Navigator soltak genom att ta bort inredningen och låta droppen taktäckningen. Du behöver inte att helt ta bort det, bara låta den hänga. Använd tryckluft för att blåsa ut skräp, sedan behandla spåren med 3-i-ett smörjmedel.
11

Smörj och rengör dina gummipackningar. Torka av med en ren trasa, sedan använda smörjmedel som anges i din instruktionsbok. Om dina tätningar är stel eller visar tecken på stort slitage, är det dags att byta ut dem. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124237.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.