Hur du ska titta efter slitage eller läckor på slangar och klämmor i en VW Passat

Kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckor kommer att hjälpa din VW Passat mer effektivt. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var 3 månader. VW Passat kylarslangar går isär, även inom samma årsmodell. För att få rätt del, ta din gamla kylarslangen med dig för att köpa en ersättare. Instruktioner
1

Hitta de övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till din avgasgrenrör. Kylvätskeslangen går från kylaren till insugningsröret. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, som gör slangarna fäst till insugningsröret.
2

Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar någon av dessa metoder, byt ut slangen omedelbart. Torka bort fettet innan du kontrollerar dina slangar och klämmor så att du enkelt kan se delarna.
3

Kör ner händerna slangarna för att se till att slangarna känna sig fast, inte mjukt eller böjligt. Om slangarna är mjuk, byt ut dem för att förhindra fel.
4

Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur det känns. Om du kan känna åsar när du klämmer ändarna på slangen, är det en indikation på att det är inte från insidan och behöver bytas.
5

Kontrollera ändarna på varje slang för att säkerställa att det är helt ansluten och inte sakta glider fritt.
6

Använd en skruvmejsel för att tätt upp klämmorna i slutet av varje slang. Beroende på året för din VW Passat, behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att göra detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du drar åt klämmorna för mycket, kan du orsaka en tår eller slita på ytan av slangen.
7

Starta bilen och flytta den till en plats som är torr och ren så att du kan se om det finns någon läcka. Låt VW Passat köra i ungefär fem minuter och sedan inspektera ytan nedanför. Om du ser flytande, har du en läcka.
8

Inspektera slangar och klämmor igen för att se om du kan avgöra var läckan kommer ifrån. Använd dina händer för att köra ner slangen för att känna efter källan till fukt. Ersätt denna slang och klämma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124220.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.