Hur Spola Radiator i en Acura Integra

För att hålla en bil som kör på topp effektivitet bör en ägare utföra regelbundet underhåll. Ett sådant exempel är den spolning av radiatorn. Under loppet av normal drift, kan ämnen börja ackumuleras i bilar kylsystemet och spolning radiatorn är det enda sättet att befria bil av denna potentiellt problematisk fråga. Saker du behöver
Honda All Season typ 2 kylvätska
Destillerat vatten
Dränering pan
Arbetshandskar
Wrench
Rags
Visa fler instruktioner

1

Vrid tändningen på och sedan stänga av värmesystemet för högt. Lämna bilen och värme igång i några minuter.
2

Slå värmesystemet och slå av tändningen. Låt sedan motorn svalna.
3

Öppna huven på bilen och röra kylaren för att se till att det svalnat. Om radiatorn är fortfarande varm, låta bilen att sitta en stund längre.
4

Twist kylarlocket ett varv att återuppleva något tryck som byggs upp i kylaren. Vänta några sekunder för att se till att alla trycket är borta och sedan ta bort kylarlocket. Om möjligt, använd arbetshandskar, eller åtminstone, en handduk när du tar bort kylarlocket för att skydda händerna. Se också till att det finns ingen annan i omedelbar närhet när du tar av locket.
5

Placera ett uppsamlingskärl direkt under kylaren för att fånga den gamla kylvätskan att du ska spola ur radiator. Under inga omständigheter bör du låta kylvätskan rinna ut på marken eftersom det är mycket giftiga för barn och husdjur.
6

Lossa kylarens avtappningsplugg och ta sedan bort avloppet bulten och brickan från botten av motorblocket. Häll destillerat vatten in i toppen av radiatorn för att spola ut eventuellt skräp. Håll spola tills vattnet är rent ut ur botten av radiatorn.
7

Dra kylarens avtappningsplugg och sätta avloppet bulten på Acura Integra motorblocket tillbaka på plats när kylmediet är klar dränering .
8

Häll ny kylvätska till radiatorn hela vägen till toppen. Du måste använda Honda All Season frysskydd /Kylvätska typ 2 när du spola kylaren i en Acura Integra. Användning av andra märken kan potentiellt skada bilens kylsystem.
9

Starta motorn av Acura Integra och låt den gå ca 30 sekunder. Sedan stänga av motorn. Kontrollera igen att kylvätskenivån och tillsätt mer om det behövs.
10

tillbaka locket på kylaren och starta motorn igen. Låt bilen gå tills kylfläkten kommer på två separata tillfällen. Sedan, stanna bilen och låta kylaren svalna.
11

Peka på kylaren för att se till att det är lugnt i handen, och om det är, ta bort kylarens lock. Nästa, kontrollera kylvätskenivån och fyll till toppen igen om det behövs.
12

Sätt tillbaka den gamla kylvätskan i en förslutningsbar behållare och ta den till närmaste deponin. Vissa fordonsindustrin center erbjuder ett fritt förfogande tjänsten. Töm inte kylvätskan i ett allmänt område eftersom det är extremt giftigt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124212.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.