Hur vill kolla bilen innan en Road Trip

Några dagar innan du lämnar på denna väg resa, se till att din bil är resan klar med en snabb inspektion av dess viktigaste beståndsdelar. Självklart, om du har märkt något ovanligt med din bils prestanda, nu är det dags att få det undersökt av en professionell. Instruktioner
1

Kontrollera alla vätskor. Få ut din instruktionsbok och titta under huven. Var noga med att frostskyddsvätska, motorolja, servostyrning, broms-och växellådsoljor och vindrutespolare lösningsmedlet alla är toppad.
2

visuellt inspektera slangar och bälten under huven letar efter tecken på slitage . De flesta slangar och bälten måste ersättas av en mekaniker om du inte är mekaniskt benägna själv. Bättre att ha dem ersätts nu än när du är hundra miles hemifrån.
3

Kontrollera batteriet för sura läckor, sprickor eller korrosion. De flesta batterier räcker mellan två till fem år, om batteriet är på den gamla sidan kanske du vill ha den utbytt innan du går på din resa
4

Mät däcktrycket med en lufttrycksmätare.. Medan du ändå håller på, inspektera slitbanan. En tumregel är att du ska kunna sätta in ett öre i slitbanan. Om slitbanan är sliten, eller visar ojämnt slitage, bulor eller kala fläckar måste du kontrollera dem.
5

Kontrollera din reservhjul och domkraft är användbara. Det finns inget värre än att behöva din reservdäck och reda att det är platt. Ta det innan din resa så att den är i gott skick och att du har alla verktyg du behöver för att ändra det. Om du inte vet hur man byter ett däck, är nu en bra tid att lära sig.
6

Ladda upp din nödsituation kit. Vara beredd för en nödsituation i en obekant plats genom att packa eller utsättning ditt kit bil nödsituation.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124206.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.