Hur man tar bort och Anslut Köldmedium Cans till en bil

Köldmedium burkar används ofta för att ladda kompressorn luftkonditioneringen på olika modeller av fordon. Hellre än att behöva dra ut och installera kompressorn som en del av laddningen, är det oftast möjligt att helt enkelt fästa burken till kompressorn, effekten av laddning, och sedan ta bort burken. Det finns dock några grundläggande steg som måste följas för att denna process ska lyckas genomföras. Saker du behöver
Full köldmedium kan
Wrench
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

köpa rätt typ av köldmedium kan. Olika typer är gjorda för olika modeller av fordon, och även innehålla olika mängder av köldmedier. Kontrollera om ditt märke och modell av fordon för att avgöra vilken typ av kan design som fungerar bäst med din kompressor, liksom kapaciteten av köldmedium som är rätt för din kompressor. De flesta auto utbudet butiker kommer att ha denna information till hands.
2

Pop huven och leta reda på kompressorns luftkonditioneringen på fordonet. Detta är normalt återfinns under huven och kommer vara tydligt markerade.
3

märke till platsen för högt tryck och låga sidor trycket på kompressorn. Öppna inte högtryckssidan. Fokusera din uppmärksamhet på lågtryckssidan.
4

Don den skyddsglasögon innan processen att fästa köldmedium kan till luftkonditioneringen kompressor. Öppna kopplingen på lågtryckssidan av kompressorn, med hjälp av nyckel. Veva fordonet och slå på luftkonditioneringen till en hög inställning. Skaka burken med köldmedium och tillämpa applikatorn på burken till den öppna porten på kopplingen. Detta borde ha burken i ett läge upp och ned. Låt burken vara kvar i läge tills innehållet töms i kompressorn linjen, oftast allt från tio till trettio minuter.
5

Kontrollera luftflödet i fordonet. Luften ska vara rinnande kallt. Om så är fallet, är det köldmedium som cirkulerar nu genom kompressorn och kyla luften produktionen ordentligt.
6

Stäng av luftkonditioneringen och fordonet. Lossa applikatorn, ta bort köldmedium kan från hamnen och återförsluta kopplingen till det låga trycket linjen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124202.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.