Hur man tar hand om en bil under vintern

När vintern kommer omkring, kan fordonets skick inte ske till dig. För att säkerställa att din bil kommer att köra så bra som det gör på våren eller sommaren, måste du ha arbete till den innan vintern kommer in Läser denna artikel kommer att lära dig hur du tar hand om din bil under vintermånaderna . Instruktioner
Att upprätthålla ett fordon i vinter
1

Få en låt upp på din bil. Oavsett årstid, bör du få en professionell stämma upp minst en gång per år för att optimera bilens prestanda och gas körsträcka. Den bästa säsongen för att få en låt upp på vintern. Komma stämde upp precis innan vintern börjar, kan skydda mot låga gnista i tändstiften och bilen startar upp mycket bättre än om du inte har något utförs.
2

Kontrollera och byt ut (om det behövs ) ditt bilbatteri. Du bör kontrollera och byta ut batteriet (minst en månad innan vintern om du vill spara lite pengar). Inte byta ditt batteri kan resultera i dåliga utgångslägen i din bil och eventuella krav på att byta ut ändå (ibland vid en olämplig tidpunkt). Under vintern kan du batteriets prestanda minskar eftersom batterisyra och kablar inte kan prestera sitt bästa om du har dålig kvalitet batteri.
3

Använd olja med lägre kvalitet. För vissa fordon, måste du använda olja med lägre kvalitet på vintern. För dessa fall, om du inte använder olja med lägre kvalitet under vintern, kanske tyngre viktade olja vara svårare att lyfta in i motordelar, vilket orsakar en för tidig förslitning ner dina motordelar. Lättare eldningsolja är lättare för din motor för att hantera under vintermånaderna, alltså mindre viskositet och slam kommer att utvecklas jämfört med högre betyg olja. När får ett oljebyte under vintern, berätta för din lube tekniker som du vill använda olja med lägre kvalitet, såsom en 10W30 eller 10W40 (om de frågar dig vad du vill, berätta för dem).
4

Kontrollera och underhålla frostskyddsmedel nivåer. Lägga allt vatten till dina radiator linjer är bra under våren och sommaren, men du vill inte göra det under vintern. Tillsätta vatten till dina radiator linjer under vintern kan orsaka linjer för att frysa och i sin tur orsaka skador på kylaren. Det rekommenderas att du köper frostskyddsmedel som är speciellt för vinterväder och lägga till minst 75-100% av det till din radiator och tillsätt 25% vatten (om du önskar). <
br> .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124196.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.