Hur man installerar ett nytt Bilbatteri

Installera ett bilbatteri är en relativt enkel uppgift. De enda kraven är en förmåga att lyfta 40 pounds och att kunna nå under huven på en bil. Följ översikten nedan för att ändra bilens batteri själv, utan att kräva hjälp av en mekaniker. Saker du behöver
Batteri
Blocknyckelsats
Flathead skruvmejsel
stålborste eller stålull
Visa fler instruktioner
1

Stäng av bilens motorn innan du startar installationen.
2

Lyft huven och lokalisera batteriet. Det kommer att finnas en svart (negativ) och en röd (positiv) kabel ansluten till batteriet.
3

Lossa muttrarna ansluter kabeln till den negativa batteripolen. Denna kabel är bultad till ramen av bilen. Ta den negativa kabeln och placera borta från batteriet. Upprepa med pluskabeln. Den positiva kabeln identifieras genom att helt isolerad och kan spåras till säkringsdosan. Bort klämman från batteriet
4

.
5

Lyft batteriet försiktigt ur bilen .
6

Rengör facket där batteriet vilade. Gnid metall klämmor som fäster till batteriet med stålull eller en stålborste för att avlägsna eventuella korrosion.
7

Place nytt batteri i facket. Placera klämman på nytt batteri och sätt båda kablarna. Fäst den positiva (röda) kabeln först, följer med den negativa (svarta) kabeln.
8

Dra åt muttrarna. Muttrarna ska inte röra sig när rörd av din hand.
9

Kassera batterier enligt lokala föreskrifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124170.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.