Hur man diagnostiserar en läcka Motorkylvätska

Om bilen läcker något du är osäker på, ta några minuter att kolla vätskorna. Hålla ett öga på bilens inre temperatur bevarar motorns livslängd. Läs vidare för att lära sig hur man kan diagnostisera en läcka kylvätska. Instruktioner
1

Kylvätska är brännbar. Kontrollera kylvätskan nivåer i bilen när det är kallt. Om motorn är varm, kan det explodera kylvätska när du öppnar locket.
2

Hitta behållaren märkt kylvätska under huven. Titta på sidan av den för en fyllning linje. Det brukar säga 'cold nivå "eller har ett märke där nivån skall vara när motorn har svalnat.
3

Tillsätt lite kylvätska till markeringen, och leta efter någon kylvätska i överströmningskammaren belägen under behållaren. Titta tillbaka under huven på en dag eller två för att se om kylvätskenivån har gått ner igen
4

. Om det finns en läcka är en möjlig orsak.
5

Håll ett öga på din temperatur mätare. En bil Banta kylvätska går varmare än normalt. Om det finns en ovanlig lukt eller rök, det är också en indikator på problem med kylvätska. Hämta bilen till en butik för ytterligare inspektion.
6

Notera eventuella spill eller läckage enligt de platser du parkerar. När du ser en pöl av grönfärgad vätska är det oftast en läcka. Våg din hand sex inches från pöl luktar det. Kylvätska har en lukt som vissa beskriver som svavel eller sött.
7

Lyssna efter ett visslande ljud. En motor läcker kylvätska kan göra ett gällt kokande ljud.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124165.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.