Hur man undviker Sparks När bort batteripolerna

Folk är lättade när deras bil går sönder och de upptäcker allt de behöver är ett nytt batteri. Det är en av de billigaste bilreparationer och, bokstavligen inom några minuter, kan du vara tillbaka på vägen. Medan batteribyte är snabb, kan det också vara farligt. Här är några tips på hur man undviker kraftiga gnistor när du tar bort batteripolerna. Saker du behöver
Wrench
svart eltejp
Visa fler instruktioner
1

Hitta rätt storlek skiftnyckel för jobbet. Kom ihåg att om du arbetar på en utländsk bil du kommer att behöva använda en metrisk skiftnyckel set. Om det är en amerikansk bil, sedan en vanlig skiftnyckel som kommer att göra susen.
2

Sjal din nyckel i svart eltejp. Din bilbatteri är ett fan av en kraftfull utrustning. Om du av misstag vidrör den positiva sidan av batteriet och alla andra stycke metall, se upp. Genom att linda allt utom slutet, kommer du gardera sig mot halka av en skiftnyckel resulterar i otäcka gnistor. Addera 3

Koppla bort den negativa sidan av batteriet först. Detta kommer också att ta bort hotet av gnistor, som en gång den negativa sidan är frånkopplad, är batteriet återges dött för tillfället. Se till att flytta den negativa batteripolen långt borta från en plats där det kan komma i kontakt med någon metall.
4

Undvik att lägga din nyckel platt på batteriet medan du arbetar på din bil. Din nyckel kommer att vara tillräckligt lång för att röra både de positiva och negativa inlägg av batteriet. Du kanske tror att du om det ner tillfälligt, men det ögonblick den vidrör stolpen och en annan bit av metall, se upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124158.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.