Hur spolvätska Servostyrning

Steering Fluid är en form av smörjning används för att hjälpa din bils servostyrningen att löpa smidigt och effektivt. Vätskan innehåller en blandning av en bas lager och en mängd olika tillsatser. Om bilens servopumpen lider av en allvarlig mekaniskt problem, kan du behöva tömma din styrningen vätska. Saker du behöver
Slang
Töm behållaren
Bil jack
Visa fler instruktioner
1

sätta din bil i park och stäng av motorn.
Sida 2

Öppna din bils huva. Fäst den på plats så att du kan arbeta under den.
3

Ta bort filtret från toppen av din servostyrningen. För den exakta lokaliseringen av ditt bilens servostyrning filter, måste du konsultera din instruktionsbok.
4

Lossa överströmningstank från kylaren. Detta kommer att göra det lättare för dig att nå reservoaren servostyrning. Håll tanken nära till hands, eftersom du ska byta ut den snart.
5

Koppla behållarens slang. Det bör vara placerad på botten av behållaren. Slangen kan vara svårt att ta bort, så se till att du har gott om tålamod.
6

Byt behållarens slang med en annan slang. Det bör leda till en tom behållare. Du kommer att använda denna behållare för att lagra den gamla vätskan servostyrning när den lämnar reservoaren
7

Lyft den främre delen av bilen från marken med hjälp av en domkraft.
8

Lägg till ny vätska servostyrning till reservoaren. När du lägger till nya smörjmedlet, kommer det att tvinga den gamla smörjmedlet i röret du har ansluten till botten av behållaren.
9

klättra in i förarsätet och rack din ratten fram och tillbaka . Hjulet ska vara låst på plats, vilket gör att endast en liten rad rörlighet. Detta kommer att hjälpa den extra smörjmedel i servostyrningen rinna.
10

Titta den tomma behållaren. Det bör fylla med gammalt smörjmedel. När det gamla smörjmedlet har spolats och du ser ren vätska ersätter det, har du avslutat den hårda delen.
11

Koppla bort slangen och flytta behållaren.
12

Byt ursprungliga reservoaren slangen.
13

Häll ny, ren vätska servostyrning i reservoaren.
14

Rack din ratten några gånger för att pressa ut luft som skulle kunna fastna i ledningarna.
15

Byt filter och overflow tank och stänga huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124155.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.