Hur du justerar en kamrem

En kamrem är en av de mest enkla, men viktiga, delar av bilens motor. Även känd som cam bältet eller kamkedjan, driver kamremmen hela din motor, se till att ventilerna fungerar i tidsinställda samordning med varandra. Även själva mekanismen är rudimentär, är dess funktion så viktigt att du kan behöva hjälp av en professionell innan du bestämmer dig för att justera en kamrem. Saker du behöver
Wrench
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil i en säker miljö för dig att arbeta på det. Använd ett garage eller ett lugnt område gata. Kontrollera att alla dina verktyg är händig och du har gott om ljus.
2

Pop spärren och öppna huven. Säkra det med låsstången.
3

Koppla bort bilens batteri.
4

Lokalisera kamrem och tillhörande utrustning. Du kan behöva rådfråga din bilens handbok att hitta där kamremmen ligger i din motor.
5

Demontera transmissionskåpan.
6

Relax kamremmen s spännare . För att göra detta, måste du lossa bultarna som håller den på plats. Låt spännaren att släppa så att det kommer i lätt kontakt med kamremmen.
7

Justera kamremmen som behövs. Om dess kurs har rubbats, lokalisera problemet och åtgärda det. För att slutföra det här steget, måste du konsultera bilens servicemanual eller be om lite hjälp från ett proffs.
8

Jämför inställningsmärkena att se till att kamremmen är på rätt kurs . Leta efter inställningsmärkena på veven, kammen och dreven. Se till att de alla är inriktade jämnt.
9

Förvandla din motor manuellt med hjälp av en skiftnyckel för att manipulera vevaxelns remskiva. Du ska fylla i ett par motorvarv för att se till att kamrem sitter ordentligt i förhållande till dreven. Se till att du inte upplever något motstånd när bandet vänder, och kontrollera att att kolvarna och ventilerna inte vidrör varandra som kamremmen slutför sin cykel.
10

Dra någon av bultarna du har lossat längs bandets spännaren. Se till att de ligger an, men inte åt dem. Det kommer att göra det svårare att ta bort dem nästa gång du behöver justera din kamrem.
11

Anslut bilens batteri. Slam huven och kontrollera att den låses i stängt läge.
12

Förvandla din bils motor och kontrollera att se till att allt löper smidigt.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124150.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.