Hur vill kolla bil Fluid främre differential

Bilens främre differentialen överför kraften från motorn och transmissionen genom en uppsättning av redskap till dina framhjulen. Beroende på märke och modell av din bil, kan du ha en automatisk eller en manuell främre differential. En automatisk växlar automatiskt medan du kör. En handbok skiftas av operatören. Den typ som du har kommer att avgöra hur du kontrollerar din främre differential vätska. Saker du behöver
Funnel
Jack
Säkerhet står
Hylsnyckel
Wrench
insexnyckel
Visa fler instruktioner
Automatisk

1

Starta motorn på bilen och låt den gå på tomgång i 60 sekunder. Aktivera parkeringsbromsen. Applicera fotbromsen och håll den. Håll fotbromsen, väljer varje växel momentant, slutar i parken.
2

Öppna huven på din bil och fäst den med prop stången.
3 < p> Leta överföringen oljestickan och röret och rengör smuts och skräp utanför av toppen. Ta ut oljestickan och torka av den. Sätt tillbaka mätstickan till röret tills den sitter ordentligt. Avlägsna mätstickan igen och läs av nivån av vätska anges på pinnen.
4

Lägg automatisk fluid främre differential till röret med hjälp av en tratt om nivån sjunker under den lägsta indikatorn på minnet. Tillsätt vätska i små mängder i taget och kontrollera nivån mellan varje tillsats, som du gjorde tidigare.
5

Avlägsna prop stång och stäng huven på din bil säkert.


Manuell
6

Förvandla din bil motorn och öppna huven på bilen, säkra den med prop stången.
7

Look för att se om din bil har en manuell mätsticka främre differential. Om du inte har en mätsticka, kan du följa stegen ovan för att kontrollera en automatisk växellåda främre differential vätska med en mätsticka.
8

Kontrollera främre differential vätskenivån på en bil utan en mätsticka genom stöttning upp bilen och installera pallbockar.
9

Lokalisera differential pluggen och ta bort den.
10

Kontrollera vätskenivån. Det bör vara på botten av fylla hålet eller inte mer än 3/16th tum nedan. Med hjälp av en tratt, tillsätt främre differential vätska för att få upp nivån till botten av påfyllningshålet.
11

tillbaka pluggen, ta bort säkerheten står och sänk bilen till marken.
Addera ditt .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124127.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.