Hur man förstå grundläggande bromsdelarna

Bilens bromssystem, med alla dess komponenter, är mer än kuddar och rotorer eller skor och trummor. Andra delar är vätskor, linjer stål, linjer gummi, hjul cylinder eller bromsok och kablar. Här är lite information om hur dessa komponenter fungerar. Saker du behöver
Jack
Safety står
Visa fler instruktioner
1

sätter dig i bilen och titta ner på bromspedalen. Det är en spak med en gummiplatta som fäster till huvudcylindern under huven. Titta på nödbromsen, är det också en spak med en dyna. När den appliceras, håller nödbromsen de bakre bromsarna på tills de släpps av operatören.
2

Öppna huven och fäst den med prop stången. På förarsidan av vindrutan ser du huvudcylindern. Denna komponent håller bromsvätska som flyttar bromsok kolvarna eller cylindrarna hjul. Steel bromsslangar slut på huvudcylindern. Dessa bromsledningar kan köra till ett låsningsfritt bromssystem, om din bil har en. De så småningom leds till varje hjul längs ramen.
3

Palla upp bilen och stödja den med säkerhet står. Titta under bilen på ramen kan du se stål bromsledningar kör på varje hjul. Mellan stålet linjer och bromsok är gummi bromsslangar. Slangarna tillåta vagnskorgen att böjas på ramen utan att bryta stål linjer. Under bilen kan du också se kabeln nödbromsen.
4

Kontrollera hjulet området under bilen för bromsok och stoppningselementet grensla rotorn. Detta är vad som håller och stramar dynorna på rotorn när man trycker på bromspedalen.
5

titta på baksidan bromsarna. Din bil kan ha en tjocklek och rotor inställning liknar den främre systemet, eller det kan ha en sko och trumma systemet. I denna typ av bakbromsarna, skorna kontakta trummorna genom att sprida isär för att hålla trumman vid inbromsning. De är halvcirkelformad att passa inuti trumman. Denna inställning använder hjulcylindrarna att sprida skorna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124113.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.