Hur man sköter om en dieselmotor

Dieselmotorer har dubbla effekten av vanliga bensinmotorer men också kräver mer vård. Korrekt och snabb underhåll hjälper till att undvika allvarliga prestandaproblem och säkerhetsfrågor. Följ stegen nedan för att öka prestandan och livslängden på bilens dieselmotor. Instruktioner
1

Låt bilens motor värmas upp i minst 5 till 10 minuter i kalla temperaturer att minska oljedensitet. Långsam oljecirkulation ökar trycket på en dieselmotor.
2

Byt olja varje 3000 miles. Byt tändstift, insprutare och transmissionsremmens av en dieselmotor var 60.000 miles. Byt kamremmen tidigare om det visar sprickor.
3

Använd en bra oljekvalitet diesel för att förhindra motorn gelbildande, och byta ut kylvätskan var 2 år för att undvika onödig motorns uppvärmning. Fäst eventuellt läckage från kylaren, vattenpumpen eller pluggar frysa. Efter 40.000 miles, byt kylvätska från kylaren för att rensa ut allt skräp.
4

Kontrollera broms olja och transmission vätskenivåer varje vecka. Få bilen servas av en bilmekaniker var 50.000 miles. Också rengöra luftfiltret för att förhindra damm uppbyggd. Byt filtret var 15.000 miles.
5

Ta bilen till en erfaren mekaniker var 6 månader eller innan sommaren och vintersäsongerna för en grundlig inspektion av dieselmotorn och dess komponenter.
Addera ditt .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124102.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.